sskbloggen

Just another WordPress.com site

Oavgjort för Sunnanå på blåsig arena

På ett blåsigt Electrolux Home Arena mötte i dag Sunnanås damer Notviken. Matchen slutade oavgjort 1–1 (0–1).

– Det går framåt och jag är nöjd med det, säger Sunnanås tränare Annika Kukkonen. Vi mötte ju Notviken i en tidig träningsmatch i februari och förlorade då.

– Notviken är ett bra lag, som – skulle jag tro – väl kan matcha de litet sämre lagen i Elitettan, fortsätter Annika Kukkonen. Notviken har ju i flera år legat i topp i division 1 och kvalade till Elitettan 2018 och kom tvåa efter oss förra året.

Också till dagens match hade Sunnanå lånat in spelare från Umeå IK – Zabibu Nduwimana och Elin Abrahamsson. På bänken satt även Alexandra Sandström. Men det var inte någon av spelarna från stan i söder som gjorde målet, även om de naturligtvis i allra högsta grad var delaktiga spelet. Särskilt aktiv var Zabibu Nduwimana.

2020-03-28 16.56.51.jpg

Zabibu Nduwimana ställde Notvikenförsvaret inför många utmaningar. Foto: Ola Theander.

Notviken tog ledningen redan efter sex minuters spel. Det var en situation där det var trångt framför Sunnanås målvakt Lisa Sjögren. Därefter var spelet ganska jämnt. Ja, det var det hela matchen.

I 66:e minuten var det så dags för Sunnanå att kvittera. Efter en hörna for bollen ut till Elin Pettersson som först nickade den, men inte bättre än att den for upp i luften och när det kom ner igen slog hon till på volley. Bollen gick i en fin lyra in i mål.

2020-03-28 16.45.56-1.jpg

Elin Pettersson gratuleras av lagkamraterna efter det att hon lobbat in kvitteringsmålet. Foto: Ola Theander

– Jag är glad över att vi hade tålamod framåt i dag, kommenterar Annika Kukkonen. Dessutom vet vi sedan tidigare att Notviken gillar tuffa närkamper och det blev också en del hårda dueller i försvaret. Jag är glad över att vi stod emot bra.

Annika Kukkonen berättar vidare att hon inför dagens match testade lite nytt för att få bättre kontroll över det kollektiva försvarsspelet.

– Det är häftigt för en tränare att se hur spelarna tar till sig det, tror på det och lyckas med det som vi har pratat om.

Ett steg framåt blev det alltså för Sunnanå i dag. På lördag – när den egentliga seriestarten skulle ha ägt rum med en hemmamatch mot fjolårets kvalmotståndare Bollstanäs – blir det i stället en match mot division 1-laget Myckle. Klockan 11 startar den matchen och den kommer att spelas enligt de nya reglerna som säger att inte fler än 50 personer får vara närvarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: