sskbloggen

Just another WordPress.com site

Akuliina Korhonen känner glädje

Akuliina Korhonen kom till Skellefteå tidigt i fredags morse. Hon är 20 år och hon kom till stan för att ansluta sig till Sunnanås trupp. Hon var här för ett par veckor sedan och provtränade. Hon gillade vad hon såg och kände. Laget och dess tränare Annika Kukkonen gillade också vad de såg. Och så hamnade hon här.

– Jag är så glad över att jag är här, konstaterar Akuliina. Det är femte dagen i Skellefteå och hon har redan fått spela en match. Nämligen den i lördags mot serie- och lokalkonkurrenten Morön.

– Det var svårt att hoppa in. Flera spelare hade jag inte träffat tidigare och jag var förstås inte insatt i spelsystem och sådana saker. Men jag gillade utmaningen som jag ställdes inför.

2020-03-24 18.41.04.jpg

Akuliina Korhonen är glad över att vara i Skellefteå och spela för Sunnanå. Foto: Ola Theander

Att hon hamnade i Sunnanå har en ganska enkel förklaring.

– Jag hörde att Sunnanå letade spelare och jag har alltid drömt om att få spela utomlands. Så jag hörde av mig och jag är så glad över att det blev så att jag kom hit.

Akuliina Korhonen har spelat fotboll sedan hon var fem år. Hon började i hemstaden Kuopio och det är där som hon spelat mesta tiden. De senaste åren har hon spelat med FC Hertta i Joensuu. Det laget spelar i den finska motsvarigheten till Elitettan.

Att bo ensam är inte något problem. I och för sig var mamma Pauliina med henne när hon kom till Skellefteå. Men hon har åkt hem nu.

– Jag har ju bott själv tidigare, även om jag bara har bott i Kuopio. Så matlagning och tvätt och andra grejer i hushållet är inte några problem.

Det som möjligtvis kan bli lite kämpigt så här i början är språket.

– Vi läste ju svenska i skolan hela tiden. Men sedan jag slutade i gymnasiet för två år sedan har jag använt det. Jag har jobbat som servitris på kafé och där pratade vi bara finska och hade finska gäster.

– Men jag förstår mycket mer än jag kan prata.

Akuliina kommer från och tillhör en fotbollsfamilj. Pappa Jarmo har spelat fotboll och även varit Akuliinas tränare. Storebror Aukusti har spelat fotboll men är nu tränare och lillebror Aatu spelar fotboll. Mamma Pauliina har bara spelat som hobby med andra fotbollsmammor.

– Det här kommer att gå bra. Jag känner mig så välkommen av tjejerna i laget, avslutar Akuliina Korhonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: