sskbloggen

Just another WordPress.com site

Lagandan lockade Anni

Anni Heikka – så heter Sunnanås nya spelare som för en vecka sedan anslöt till truppen. Hon har hittills bara hunnit med fyra träningar innan träningsuppehållet på två veckor runt påskhelgen började.

– Jag kände redan när jag var här och provspelade att det finns en bra laganda i Sunnanå. Det är roligt att komma till träningarna och det betyder mycket för mig.

Anni Heikka är 18 år och det steg som hon har tagit är stort för henne. Hon började spela fotboll när hon var åtta år och då med en kusin som spelade på gården. Hon tyckte det var roligt och gick med i en klubb i Uleåborg.

– Jag höll också på med volleyboll, men jag när jag kände att jag måste välja mellan volleyboll och fotbollen var det fotbollen som lockade mest.

Så för tre år sedan bytte Anni Keikka klubb. Hon gick till Oulu Nice Soccer, som spelade på en högre nivå än den klubb hon tillhört sedan hon var barn.

– Jag såg att Sunnanå sökte spelare och bestämde mig för att ta chansen. Elitettan är ju en mycket bra serie och jag märkte under provspelet att klubben har bra och snabba spelare. Jag insåg snabbt att jag skulle kunna utvecklas mycket här.

DSC00659.JPG

Anni Heikka. Foto: Ola Theander

Det är första gången som Anni Heikka bor ensam.

– Jag kan laga mat och tvätta, även om jag nog behöver bli lite bättre på båda sakerna, säger hon och skrattar. Det är spännande för mig att bo ensam och det ger mig en bra erfarenhet.

Anni Heikka är mittfältare. Hon har alltid känt att det är hennes plats. Men hon har även spelat på kanterna och då mestadels på högersidan eftersom hon är högerfotad.

– I försvaret har jag bara spelat ett par gånger. Eftersom jag är så kort är inte huvudspelet min styrka precis, konstaterar hon.

Nu under träningsuppehållet tränar hon på egen hand tillsammans med klubbens andra finska Akuliina Korhonen.

– Det är ju roligt att kunna prata lite finska. Jag har läst svenska i skolan men jag förstår mycket mer och bättre än jag kan prata.

Apropå skolan, så går Anni Heikka sista året i gymnasiet.

– Jag kan läsa det som är kvar på distans. Men jag har två skrivningar kvar och de får jag klara av när jag kan. Det är ju inte så lätt att resa mellan länderna just nu.

Anni Heikka berättar att hon fick visa kontraktet med Sunnanå innan hon släpptes över gränsen till Sverige för en vecka sedan tillsammans med sin mamma.

Anni är ensam i sin familj som håller på med idrott. Mamma Sari, pappa Tommi och lillasyster Milla ägnar sin tid åt annat.

– Men de är väldigt stöttande, säger Anni Heikka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: