sskbloggen

Just another WordPress.com site

Seger trots dålig skärpa

– De första 20 minuterna verkade det som om vi var kvar i omklädningsrummet. 

Det säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg efter hemmamatchen mot IFK Östersund. Gästerna på Electrolux Home arena började bra och hade ett klart spelövertag. Men Sunnanå skärpte sig och vann till slut med 2–1 (2–1).

Starten för Sunnanå blev smått chockartad. Redan i tredje spelminuten höll sig Femke Golverdingen framme och gjorde 0–1. Spelövertaget fortsatte ytterligare en stund innan Sunnanå samlade ihop sig och började få spelet att fungera.

– Som jag uppfattade det missade vi att få bort bollen vid tre tillfällen, vilket naturligtvis bidrog till Östersund kunde göra mål, säger Jenny Svanberg.

Det dröjde till 31:a minuten innan Sunnanå kvitterade. Det skedde på ett snyggt sätt. Sunnanå fick en frispark ute på sin vänsterkant och den lade Perpetua ”Pepe” Nkwocha. Hon gjorde det på ett alldeles utmärkt sätt. Bollen gick direkt i mål och målvakten nådde inte den välplacerade frisparken.

Fyra minuter senare var det dags igen för Sunnanå. Från vänsterkanten kom ett inlägg som vi uppfattade var från Jessica Sikström. Bupe Okeowo nådde bollen och skarvade den vidare i mål. Sunnanå hade därmed tagit ledningen.

Detta var vad som hände målmässigt. I andra halvleken blev det inte några mål även om det sannerligen inte saknades chanser. Bupe Okeowo och Maya Pitts kom fria varsin gång, men båda gångerna hamnade bollen i burgaveln. I andra halvlek byttes Ellen Maund och Villemo Dahlqvist in. Ellen Maund svarade för ett par rusher och fina inlägg från högerkanten. Villemo Dahlqvist hade i slutet av matchen ett vasst skott som gick strax över utanför.

– Det kunde ha varit bättre skärpa i avsluten, konstaterar Jenny Svanberg som ändå – naturligtvis – var nöjd med segern och de tre poängen.

– Alla sätt att vinna är bra sätt, säger hon.

Många av de 168 personerna i publiken tyckte att tempot mattades under andra halvlek. Det håller inte Jenny Svanberg riktigt med om.

– I och med att Östersund låg högt upp i plan blev det ganska mycket transport av bollen och långa löpningar. En viss trötthet kunde kanske märkas när det kom till inspel och avslut, säger hon.

Jenny Svanberg tycker att IFK Östersund i dag är ett så mycket bättre lag än när lagen möttes under vårsäsongen.

– Östersund har definitivt blivit flera klasser bättre än senast vi möttes.

En liten, liten släktträff blev det efter matchen. Jenny Svanbergs kusins dotter, Emma Svanberg, byttes in och fick spela för sitt östersundslag under slutskedet av matchen.

– Hon har varit borta länge på grund av skada och gjorde nu sin första match i division 1. Det är klart att jag ville att det skulle gå bra för henne. Men inte alltför bra…, säger hon och skrattar.

 

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: