sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå blir allt starkare

Det ser allt bättre ut för Sunnanå i Elitettan. I dag spelades den tredje matchen i serien hemma mot Brommapojkarna. Det blev visserligen förlust med 1–2 (1–1), men i dag spelade Sunnanå mycket offensivt och skapade flera chanser framåt samtidigt som laget höll ihop bättre bakåt.

– Det börjar likna något, säger lagets tränare Annika Kukkonen.

Sunnanå hade lagt i högsta växeln från start och det dröjde bara till elfte spelminuten innan Sunnanå tog ledningen med 1–0. Det var Alexandra Sandström som kom fri mellan tre försvarare och i den positionen gjorde hon inte något misstag.

DSC00948.JPG

DSC00949

Alexandra Sandström ger här Sunnanå ledningen med 1–0. Foto: Ola Theander

Efter målet fortsatte det offensiva spelet från Sunnanås sida. Spelarna gick in ordentligt i närkamperna och visade verklig vilja att ha bollen. Passningsspelet var också bättre än under de tidigare matcherna.

DSC00966.JPG

Alexandra Sandström satte försvararna i Brommapojkarna i arbete. Foto: Ola Theander

I 27:e minuten kunde dock Brommapojkarna kvittera till 1–1. Efter ett inspel från höger kunde Michelle Rojas Flores nicka in bollen bakom Lisa Sjögren. Efter kvitteringen tycktes Sunnanå under en stund tappa skärpan från de första 25 minuterna.

När andra halvlek börjat stod det tämligen omgående klart att Sunnanås höga press under första halvlek hade börjat få konsekvenser. Det blev lite för långt mellan lagdelarna och Brommapojkarna kunde bättre än tidigare dominera mittfältet.

Ett genomgående bra försvarsspel från Sunnanå under hela matchen kunde emellertid inte förhindra att Brommapojkarna kunde ta ledningen med 1–2 i den 64:e minuten. Än en gång var det efter ett inlägg från höger som Michelle Rojas Flores på volley kunde sätta bollen i mål bakom en chanslös Lisa Sjögren.

– Det är alltid surt att förlora, säger Annika Kukkonen. Men det är enkelt att konstatera att vi blir bättre och bättre för varje match som vi spelar. Och jag är nöjd med att vi valde att spela med hög press från start.

– Det kostar visserligen energi och blir tungt att spela så i 90 minuter. Men vi skapade mycket och detta sätt var bättre för oss i dag än alternativet att inte göra det.

Brommapojkarnas kvitteringsmål hade kanske kunnat undvikas om markeringen varit bättre, men det andra målet var ett elegant spelmål.

– Det är inte någon tvekan om att Brommapojkarna har flera väldigt skickliga spelare, säger Annika Kukkonen.

DSC00960

Akuliina Korhonen spelade från start och vann många dueller i offensiven. Foto: Ola Theander

Men Sunnnanås tränare lyfter gärna fram flera av sina egna spelare efter dagens match. Alexandra Sandström ligger i och skapar chanser i sin topposition, Julia Forslund håller väl ihop försvaret och Elvira Fjällström är kreativ i sin försvarsposition.

– Akuliina Korhonen gjorde sin första match efter att ha varit bänkad de första matcherna på grund av hjärnskakning. Hon var duktig genom att vinna dueller och hålla boll utan att stressa.

Lisa Sjögren gjorde ett par mycket kvalificerade räddningar när spelare i Brommapojkarna kom ensam med henne.

– Det finns många ljuspunkter att ta vara på, säger Annika Kukkonen avslutningsvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: