sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Bättre, men inte tillräckligt bra”

– Det var bättre i dag än första matchen förra veckan.

Det säger Sunnanås tränare Annika Kukkonen efter bortamatchen mot Älvsjö. Det var en match som Älvsjö vann med 3–1 (2–0). Trots 2–8 i målprotokollet efter två matcher så har båda matchernas andra halvlekar slutat 1–1.

– Det är ju alltid något att ta med sig, konstaterar Annika Kukkonen.

Matchen började i ett högt tempo. Sunnanå satte hög press på Älvsjö och spelade offensivt. Laget hade en god chans att faktiskt ta ledningen men skarvningen missades med liten marginal. I stället var det hemmalaget Älvsjö som visade framfötterna. Lagets kapten, Maria Poli, hade först en boll i ribban och sedan, efter ytterligare en minut –  i den 25:e spelminuten, kunde hon göra 1–0. Detta genom att få foten på bollen så att den passerade både en försvarare och slank förbi Lisa Sjögren i målet.

I 41:a minuten var det så dags igen för Älvsjö och för Maria Poli. Efter vad som såg ut som en missad markering fick hon fritt skottfält och gjorde i den situationen inte något misstag. Lisa Sjögren i Sunnanås mål hann inte riktigt ner utan fick bollen under sig.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Sunnanå hade en god chans att reducera genom en ytterligare en skarvning framför mål. Det var Rosie Young som slog ett fint inlägg från vänster.

Men i stället för en reducering blev det så i 57:e minuten att Älvsjö fick en hörna. På den blev det 3–0 efter det att bollen efter en del turer tog i ryggen på Anna-Sofia Jonsson och studsade i mål. Sådana mål räknas de också.

Men Sunnanå gav inte alls upp. I 65:e minuten sprang Ellen Maund sig fri och kunde helt nära mål och ur en snäv vinkel reducera till 3–1.

– Vi spelade bättre i dag än i premiären hemma mot Sandviken, säger Annika Kukkonen. Men det är lite för mycket sidledspassningar och lite för många felpassningar. Vi är inte heller riktigt bestämda i anfallsspelet.

Annika Kukkonen är ändå nöjd utifrån de förutsättningar som laget har.

– Det är otroligt svårt att hitta den rätta timingen i såväl anfall som försvar när vi inte tränar tillsammans. Matchtillfällena är ju i princip de enda reella träningarna med hela truppen.

– Jag räknar med att det tar ytterligare ett antal matcher innan vi har spelat ihop oss, så att vi kan börja visa att vi har de kvaliteter som krävs för att spela i Elitettan, säger Annika Kukkonen. Det är ju många matcher som återstår och mycket hinner hända.

Annika Kukkonen vill särskilt lyfta fram Sofia Lindmarks insats på mittfältet i dag.

– Hon har blommat ut ordentligt i år, säger tränare Kukkonen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: