sskbloggen

Just another WordPress.com site

Enkla misstag gav Sunnanå storförlust

Det blev sannerligen inte någon lyckad start för Sunnanå när Elitettan drog igång i dag med en match hemma på Electrolux Home Arena mot nykomligen Sandviken. Sandviken som också hade fått en gratisplats i serien. Efter lite drygt 20 minuter ledde Sandviken med 0–4!

– Vad ska jag säga? Det var osäkert på många händer. Det var nervöst och passivt. Osäkerheten gjorde att spelarna gjorde varandra sämre i stället för att bättre, konstaterar tränaren Annika Kukkonen.

Misstag efter misstag radades upp i början av matchen och Sandviken var inte sena utnyttja dessa.

0–1 gjordes redan i fjärde minuten av Wilma Näslund. I den 13:e minuten ökade Sanna Signeul på till 0–2. I 18:e minuten var det dags för Elin Bimer att snappa upp bollen efter en dålig utspark. Hon kunde sedan lobba in bollen till 0–3. Och i 21:a minuten nickade en helt omarkerad Wilma Andersson in 0–4. Kan passiviteten i försvaret månne ha berott på att Wilma Andersson så sent som förra säsongen spelade för Sunnanå? Uppfattades hon av de forna lagkamraterna som fortfarande en i laget? De frågorna lär inte få något svar, men passiviteten var påtaglig.

– En del av förklaringen till den svaga starten kan vara att tre av våra backar som vi startade med inte har varit med och tränat med oss. Det är spelare som kommer från Umeå, fortsätter Annika Kukkonen.

I första halvlek spelade Sandviken mer aggressivt än Sunnanå, vilket visas av denna bild när Elin Pettersson blir ordentligt omkramad av sin försvarare och därmed stoppas. Foto: Ola Theander

0–4 efter 21 minuter knäckte dock i Sunnanå. Undan för undan började Sunnanå få ordning på sitt spel. Även om det var ett litet övertag för Sandviken under resten av halvleken, så stod Sunnanå emot bra.

Andra halvleken var bara två minuter gammal när Sandviken ökade till 0–5 genom Wilma Näslund. Men nu visade Sunnanå helt andra takter. Man pressade Sandviken högre upp i plan. Sunnanå förlorade få andrabollar och var betydligt tuffare i närkamperna än under första halvlek.

I 49:e minuten gjorde Elvira Fjällström, inlånad försvarsspelare från Umeå, en rusch på högerkanten och pressade iväg ett skott som gick i mål.

DSC00866

Den här bildserien visar när Elvira Fjällström reducerar till 1–5. Foton: Ola Theander

Det var sannerligen inte den enda målchansen. Byten under andra halvleken innebar att Julia Forslund och Cajsa Lundström kom in. Både bidrog i hög grad till att uppspelsfasen blev bättre och skärpan i anfallet vässades. Cajsa har tryck i sina skott och flera gånger sköt hon farliga skott mot mål. Ellen Maund hade i andra halvleken också ett par vassa skott från sin högerkant.

– Nu är vi igång och vi får lära oss av den här matchen. Jag är väldigt nöjd med att vi, trots den här värmen (det måste ha varit en bra bit över 30 grader i solen på planen) orkade utan att tappa tempo.

– Vi förlorade matchen med 1–5. Det går inte att komma ifrån. Men för mig kändes det snarare som att vi spelade oavgjort 1–1. Misstagen i början av matchen var enkla och oturliga. Sådana misstag ska vi inte göra en gång till, säger Annika Kukkonen.

En kommentar till matchen är att det var märkligt att domaren inte blåste av för att ge spelarna möjlighet att få i sig vätska. Enligt de nya reglerna ska sådana möjligheter ges redan när det är 25 grader varmt. I dag var det 29–30 grader i skuggan. Vätskebristen tog hårt på många spelare.

Nästa söndag spelar Sunnanå borta mot Älvsjö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: