sskbloggen

Just another WordPress.com site

Kiera Heslam – ny back i Sunnanå

Fem i tolv kom hon. Bildligt talat. Kiera Heslam landade i Skellefteå kvart över tolv. Ett par timmar senare var hon ombytt och med på sista träningen som Sunnanås damer gjorde innan seriepremiären på söndag. Värvningen har gått snabbt.

– Jag har varit i kontakt med andra klubbar i Elitettan, men inte hört något. Min agent i Finland satte mig i kontakt med Sunnanå och sedan gick det fort. Nu är jag här, säger Kiera Heslam.

Hon hade inte förväntat sig att vara med på träningen i dag.

– Jag blev hämtad på flygplatsen och sedan åkte vi runt lite i stan och såg det viktigaste innan jag inkvarterades på hotell. Mitt boende är inte klart förrän om ett par dagar, berättar hon vidare.

DSC00844

Kiera Heslam. Foto: Ola Theander

– Men nu när jag har tränat känner jag att det var väldigt bra. Jag har ju inte kunnat träna som jag bör under tiden hemma i England på grund av restriktionerna. Så det var bra att komma igång. Men jag vet att det kommer att ta ett tag innan jag är ikapp med träningen.

Kiera har spelat fotboll sedan fem-sexårsåldern. Inspirationen var väl pappa John, som verkligen gillar fotboll. En granne, som var några år äldre, var även han en inspirationskälla. Det spelades fotboll hela tiden utanför skolan.

Kiera gick sedan på Hampshires fotbollsakademi innan hon gick vidare till den fotbollsakademi som Chelsea har. Sista året där spelade hon i Chelseas reservlag.

De fyra senaste åren har Kiera Heslam tillbringat i USA. Hon har tagit examen i Exercise science, som väl kanske kan jämföras med den utbildning som erbjuds på idrottshögskolorna i Sverige.

DSC00840

Kiera på kvällens träning. Foto: Ola Theander

De första två åren var hon i Florida på Keisek-universitetet, där hon förstås också spelade fotboll. Innan hon flyttade till South Carolina där hon pluggade och spelade vid Coastal Carolina spelade hon en sommarserie med ett lag i Florida.

– Jag har hört mycket om Elitettan genom mina svenska vänner. Några spelare känner jag också. Men världen är liten. När jag kom hit så visade det sig att Rosie Young, som kom hit för en vecka sedan, och jag har gemensamma kompisar. Men vi har inte träffats tidigare.

– Cajsa Lundström gick på en skola som bara ligger tio minuter från den skola där jag gick. Om vi har träffats eller setts tidigare? Kanske. Men vi kände inte varandra.

Kiera har varit i Sverige tidigare. Några gånger hos kompisar vid midsommar och nyår. Och för fem år sedan spelade hon med Chelseas ungdomar på Gothia Cup i Göteborg.

Kiera är vänsterfotad och spelar oftast i försvaret. Men hon gillar att sticka upp och vara offensiv i sitt spel.

– Nu gäller det att komma i form så fort som möjligt för att jag ska kunna visa vad jag kan, säger hon avslutningsvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: