sskbloggen

Just another WordPress.com site

Rosie Young vill vinna matcher

Rosie Young hade bara varit fyra timmar i stan när hon i dag drog på sig Sunnanås dräkt för att vara med på träningen på Electrolux Home Arena. Rosie Young är Sunnanås nya spelare. Hon har varit kontrakterad sedan tidigare, men det är först nu som hon har haft möjlighet att komma hit.

– Restriktionerna till följd av coronapandemin har varit hårda i England. Jag och familjen har suttit hemma i elva veckor. Det är bara först under de tre senaste veckorna som vi har kunnat gå ut i parker och jag har kunnat träna, säger hon.

Att Rosie Young över huvud taget fick vetskap om Sunnanå beror helt och hållet på Cajsa Lundström.

DSC00814

Rosie Young. Foto: Ola Theander

– Vi pluggade och spelade tillsammans i Florida i USA under fyra år, berättar Rosie. Jag har också varit här tidigare och hälsat på Cajsa. Så helt nytt är det inte för mig.

I USA tog Rosie examen i socialt arbete.

– Jag arbetade flera månader som volontär i Ghana där jag även tränade ungdomar som var intresserade av fotboll. Jag lämnade Ghana och kom tillbaka till England en vecka innan restriktionerna där trädde i kraft.

– Arbetet i Ghana gav mig väldigt stor erfarenhet och det var ledsamt att se vilka förhållanden som råder där. Åtminstone där jag jobbade.

Rosie Young är 24 år och började spela fotboll som riktigt ung. Redan i fyra-fem-årsåldern. När hon var nio år engagerades hon i Sunderland akademi och hon spelade länge med pojkar eftersom det inte fanns så många tjejer som spelade.

Rosie Young ser sig framför allt som mittfältare.

– Men jag kan nog spela överallt där tränaren vill att jag ska spela. Utom som målvakt, säger hon samtidigt som hon betonar att den förväntan som hon har på tiden med Sunnanå är att laget ska vinna matcher.

– Det är det som allt handlar om, konstaterar hon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: