sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Ingen vet var de står formmässigt”

Nu är säsongens spelprogram klart för Elitettan och Sunnanå. Serien startar söndagen 14 juni och klockan 13 blåser domaren igång första matchen för Sunnanå. Motståndet kommer Sandviken – liksom Sunnanå nykomling i serien – att stå för.

– Det är förstås väldigt skönt att nu veta att serien drar igång, säger Sunnanås tränare Annika Kukkonen. Försäsongen har ju minst sagt varit lång.

Annika Kukkonen är liksom alla sina kolleger och alla spelare i alla lag högst osäker på hur det egna laget står sig i konkurrensen och hur formen är.

DSC00780

– Det ser bra ut på träningarna, säger hon. Men det är helt omöjligt att veta hur bra eller dåliga vi är när vi inte har fått spela några matcher och haft något lag att mäta oss med.

Sunnanå hann med fyra träningsmatcher innan det blev stopp för sådana. Den senaste var för över två månader sedan.

DSC00761

– När serien väl är igång blir det så mycket lättare att hantera träningen, säger Annika Kukkonen vidare. Det är ju mycket utifrån hur matcherna har varit och situationerna i matcherna som träningen kan läggas upp. Och det är utifrån spelet under matcherna som man kan gå in och utveckla inte bara laget utan även spelarna individuellt.

Spelprogrammet lades fast i dag och presenterades under middagstid. Men det har inte Annika och de övriga i ledarstaben hunnit sätta sig ner och analysera.

– Vi vet faktiskt inte riktigt hur resorna kommer att gå till. Om jag förstått det rätt så har vi bokat flyg till matcher efter det gamla spelprogrammet. Om de matcherna ligger fast och om det går några flyg, vet jag inte. Annars blir det väl buss och tåg som får gälla.

DSC00767

Efter dagens träning samlades spelarna för att få en genomgång av Kennet Olsson om de nya reglerna som gäller för säsongen.

– Det är en hel del nytt, säger han. Och det blir så att även domarna kommer att vara otränade. I och med att inga matcher har spelats har de inte heller fått öva på och komma in i det delvis nya regelsystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: