sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Allt är inte mörker”

Det var många som hade sökt sig till Electrolux Home Arena i eftermiddags för att se träningsderbyt mellan stans båda lag i Elitettan – Morön och Sunnanå. Liksom vid den tidigare träningsmatchen mellan de två blev det en klar seger för Morön. 5–0 (4–0) skrevs slutresultatet till.

– Men allt är inte mörker, säger Sunnanås tränare Annika Kukkonen. Jag har en del positiva saker att ta med mig.

Det började inte bra för Sunnanå. Redan i andra minuten (!) tog Morön ledningen. Riktigt vem det var som gjorde målet var det nog inte många som uppfattade, men den allmänna meningen var att det var Katrina Guillou som fick sin fot på bollen. Hur som helst var det en trång situation där Lisa Sjögren i Sunnanås mål nog inte var långt ifrån att knipa bollen.

I 23:e och 25:e minuterna slog den tidigare Sunnanåspelaren Villemo Dahlqvist till genom att göra både 2–0 och 3–0. I första halvlekens sista spelminut fick Morön en straff som Hayley Dowd förvaltade.

I andra halvlek stod Sunnanå emot bättre. 5–0 gjorde Morön i 61:a spelminuten och även detta mål gjordes av en tidigare spelare i Sunnanå – Lova Andersson.

– Jag hade fullt sjå med att få ihop ett fullt lag i dag, säger Annika Kukkonen. Vi har några som är sjuka och en skadad. Men till slut fick vi låna två spelare från Umeå IK – Elin Abrahamsson och Alexandra Sandström.

– Det som var väldigt positivt att se var hur vår nya spelare Akuliina Korhonen tog för sig. Hon kom till stan i går kväll. Hon kan inte några namn på de andra spelarna i laget, språket är nytt och liksom vårt spelsystem. Ändå bidrar hon. Det var häftigt att se.

– Positivt var det också att se hur vårt kollektiva försvarsspel fungerade. Det var väl enskilda misstag som gjorde att det gavs chanser för Morön, som de sannerligen inte var sena att utnyttja. Sådana får vi försöka undvika i framtiden.

– Vi gav oss själva aldrig chansen att bygga upp något offensivt spel i dag, konstaterar Annika Kukkonen. Det kändes som att så fort vi erövrade bollen så slog vi bort den i situationen därefter. Men det blev bättre under andra halvleken. Det tar vi med oss.

Annika Kukkonen är väl medveten om att många matcher i serien – när den väl startar – kommer att se ut som den här mot Morön.

– Därför är det så oerhört viktigt att vi fungerar kollektivt bra i försvaret.

1 kommentar

  1. Hej, vilken härlig och entusiastisk blogg! Vem är det som driver den?
    Jag har ett par frågor som jag gärna skulle ställa och undrar om ni kan skicka mig ett mail på joakim.forsell@efd.se.

    Ha det fint,
    Joakim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: