sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå förlorade även returen

Nej, det lyckades inte för Sunnanås tjejer att vinna returmatchen mot Bollstanäs i kvalet till Elitettan. Sunnanå hade behövt vinna med två mål för att ta steget upp en division. Men Bollstanäs vann i dag med samma siffror som förra lördagen 3–2 (1–0).

– Nu deppar vi några timmar innan vi lägger det här bakom oss, säger Jenny Svanberg, assisterande tränare i Sunnanå. Vi har skaffat oss erfarenheter som vi tar med oss till nästa säsong.

Sunnanå inledde matchen bra. Men laget hade lite problem med både första och andra bollkontakten och det blev slarvigt i passningsspelet.

– Det kändes lite hackigt, säger Jenny Svanberg. Och vi blev mer och mer tillbakapressade.

Bollstanäs tog ledningen med 1–0 i 41:a spelminuten genom Ina Burström, som även gjorde två mål när lagen möttes för en vecka sedan.

– Vi bestämde oss för att satsa fullt framåt i andra halvleken. Lova Andersson kom in stället för Ellen Maund. Och nog hade vi chanser.

Men i 58:e minuten ökade Bollstanäs sin ledning till 2–0 genom Anna Thim. Sunnanå fortsatte sin satsning framåt och i 66:e minuten reducerade Villemo Dahlqvist till 2–1 genom ett patenterat långskott från strax utanför straffområdet.

I 77:e minuten ökade Bollstanäs än en gång ledningen till 3–1 genom Cassandra Larsson. Än en gång dröjde det inte så länge förrän Sunnanå reducerade till det som visade sig bli slutresultatet 3–2. Denna gång genom lagets tränare Annika Kukkonen, som gick in som spelare när det var drygt en halvtimme kvar.

– Annika fick bollen från höger och tryckte in den via ribban, säger Jenny Svanberg.

– Vi hade bud på flera mål, bland annat ett par ribbskott. Men det är bara att konstatera att Bollstanäs var det bättre laget i dag. Och det bättre laget under de två kvalmatcherna, säger Jenny Svanberg.

– Nu deppar vi några timmar innan vi sätter oss på planet hem. Vi får sätta oss och utvärdera säsongen nu, men redan i morgon är det träning igen. Och vi tränar på som vanligt ytterligare en tid framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: