sskbloggen

Just another WordPress.com site

Många chanser, men förlust för Sunnanå

352 personer hade letat sig till Electrolux Home Arena i den begynnande lördagskvällen för att se Sunnanås damer spela försat kvalmatchen till Elitettan mot Bollstanäs. De fick se en välspelad match där Sunnanå två gånger hade ledningen men i slutändan förlorade med 2–3 (1–1).

– Det var surt att förlora matchen. Vi hade lite för stor respekt för deras anfallare och gav dem lite för mycket utrymme i vår defensiv, säger tränaren Annika Kukkonen, som själv gick in i matchen när det var ungefär 20 minuter kvar.

Sunnanå fick en fin start. I den fjärde spelminuten slog Maya Pitts ett inlägg från högerkanten. Bollen togs emot av Ellen Schampi som drog till och målvakten i Bollstanäs räddade, men släppte retur. Den tog Villemo Dahlqvist hand om och satte bollen i öppet mål.

Glädjen blev sannerligen inte långvarig. I sjätte minuten gick Bollstanäs till anfall och det avslutades vackert av lagets främsta målspottare Ina Burström med ett skott i krysset utom räckhåll för Lisa Sjögren i Sunnanås mål.

Under resterande delen av första halvlek böljade spelet fram och tillbaka. Sunnanå hade flera chanser. Bollstanäs stod ganska högt med sin fyrbackslinje och flera gånger kom Sunnanå förbi på kanterna. Efter ett inspel från Ellen Schampi nickade Juulia Grönlund i burgaveln. Vid ett annat tillfälle svarade Julia Grönlund för ett långt inkast till Maya Pitts som vände bort sin försvarare. Tyvärr gick skottet strax utanför Bollstanäs mål.

Det var bara ett par av chanserna som Sunnanå hade. Under halvleken hade Bollstanäs också flera goda chanser som Sunnanås försvar klarade ut med Lisa Sjögren som sista utpost.

DSC00535.JPG

Villemo Dahlqvist gjorde Sunnanås båda mål i kvalmatchen mot Bollstanäs i dag. Hon signalerar här för dessa två mål men också med ett tecken som vi gärna tolkar som att hon och Sunnanå går segrande ur kvalet nästa söndag. Foto: Ola Theander

Andra halvleken började på ett nästan identiskt sätt som den första. I 49:e minuten spelade Maya Pitts in bollen från höger till Villemo Dahlqvist som inte gjorde något misstag. Inte heller den här gången blev glädjen längre än två minuter. För då var åter igen Ina Burström framme och överlistade Lisa Sjögren – 2–2.

När det var en halvtimme kvar av matchen inträffade en situation som innebar väldigt mycket stök framför Sunnanås mål. Bollen for fram och tillbaka i ”gröten” av spelare innan den tydligen kom över mållinjen med Malin Elsilä Engdahl som sista spelare på bollen. Domaren flaggade för mål och Bollstanäs tog därmed ledningen med 2–3.

Minuten senare fick Ellen Maund in bollen i Bollstanäs mål, men domaren underkände målet då hon ansåg att Ellen Maund haft någon hand på bollen i en situation dessförinnan.

Sunnanå kämpade vidare för att kvittera. Bland annat hade Maya Pitts ett fint skott på distans. Skottet tog i stolpen men var värt ett betydligt bättre öde. Inga försök resulterade dock i något mål och matchen slutade med en knapp förlust.

– Jag tycker nog att vi var det bättre laget, så det är surt att förlora, säger Sunnanås tvåmålsskytt Villemo Dahlqvist, som jobbade föredömligt och framgångsrikt både framåt och bakåt i matchen.

– Det var en fin match och fina prestationer, säger Sunnanås assisterande tränare Jenny Svanberg. Bollstanäs spelade lite rakare än vi, men vi bygger vidare på det spel som vi har haft under hela säsongen.

– Vi är med i matchen och har många chanser, men vi måste bli lite bättre på att täppa till bakåt när vi möter Bollstanäs borta nästa söndag.

– Det är klart att vi kan vinna borta, som vi spelade i dag, säger Annika Kukkonen. Det gäller ju bara att vinna med två mål.

Det är ett uttalande som borgar för att Sunnanå kommer att åka söderut fullt laddade och motiverade för att utnyttja chanserna som skapas och vinna matchen och därmed – i så fall – ta steget upp till Elitettan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: