sskbloggen

Just another WordPress.com site

Trygg seger borta mot Östersund

Sunnanå vann bortamatchen mot IFK Östersund i dag med 1–4 (1–2). Men det var en match som började i moll. I torsdags kväll avled nämligen Kenth Persson, som fram till förra året tränade IFK Östersunds damlag. Han avled på arenan där matchen nu spelades. Innan matchen började inleddes den därför naturligtvis med en tyst minut och IFK Östersunds spelare bar sorgband på armen.

– Vi deltar i deras sorg och har den djupaste respekt för Östersund som ändå ville spela matchen i dag, säger assisterande tränaren Jenny Svanberg.

När matchen väl var igång var det också Östersund som gjorde första målet. Det var My Jonsson som gjorde det i åttonde spelminuten. Ledningen varade dock inte så länge. I 16:e minuten förvaltade Villemo Dahlqvist ett fint inlägg från Juulia Grönlund och kvitterade därmed till 1–1. Dessförinnan hade Sunnanå bränt en straff.

Halvleken karaktäriserades av tuffa dueller och närkamper. När Östersund gick framåt hade de många spelare som gick med upp. Sunnanå hade emellertid mycket boll.

– Men vi hamnade alltför ofta i omställningsspel och duellspel, säger Jenny Svanberg.

Strax innan domaren blåste för halvtid kunde Ellen Maund göra mål och därmed gick Sunnanå till ledning i halvtid med 1–2.

– Det var skönt att ha den ledningen, konstaterar Jenny Svanberg. Och att vi hade kunnat vända på steken, om man säger så.

I andra halvlek fortsatte Sunnanå att ha mycket boll och att sätta tryck på Östersund. Lova Andersson byttes in i 63:e minuten och ett par minuter senare, i den 66:e minuten, serverade hon en fin passning till Ellen Schampi som inte gjorde något misstag utan kunde öka på ledningen till 1–3.

Slutresultatet 1–4 fastställdes när Juulia Grönlund krigade in bollen vid en hörna i 78:e minuten.

Nu återstår en match av serien. På lördag 28 september möter Sunnanå hemma på Electrolux Home Arena Selånger från Sundsvall. Selånger ligger sist i tabellen, men vann i dag sin match. Notviken skuggar fortfarande Sunnanå med två poäng mindre. Notviken möter Team Hudik borta.

– Det låter naturligtvis som en klyscha. Men vi tar en match i taget och tar ingenting för givet, säger Jenny Svanberg på frågan om Sunnanå nu känner sig säker på att vinna serien.

Det hör måhända inte hemma här med det är ett väldigt spännande avslut som väntar. I bottenstriden ligger Team Hudik och Luleå på var sin sida om nedflyttningsstrecket. Båda lagen har 16 poäng. Luleå har ett måls bättre målskillnad än Team Hudik. Båda dessa lag kommer att göra allt för att ta poäng när de i sista matchen möter tvåan respektive trean i serien.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: