sskbloggen

Just another WordPress.com site

Största segern för Sunnanå

Det var en rejäl urladdning som Sunnanå presterade i dagens match på Electrolux Home Arena mot Domsjö. Molnen hängde över stan och tidvis regnade det kraftigt. Men urladdningen svarade Sunnanå för. Slutresultatet skrevs till 12–0 (5–0). Det var den största segern hittills i årets division 1 norra.

– Vi sa innan matchen att vi skulle gå ut och göra det vi var överens om. Nämligen att släppa på handbromsen och spela på det sätt vi vet att vi kan spela, säger assisterande tränare Jenny Svanberg. Hon coachade laget i dag i tränare Annika Kukkonens tillfälliga frånvaro.

Redan i tredje spelminuten passade Juulia Grönlund till Maya Pitts som sprang sig fri från mittlinjen och ner mot mål där hon från ganska snäv vinkel gjorde 1–0. Två minuter senare var det Maya Pitts som spelade fram till Villemo Dahlqvist, som inte gjorde något misstag utan satte 2–0.

Sedan gick det bara en minut innan Ellen Schampi på sin vänsterkant spelade in bollen mot mitten där Maya Pitts enkelt rullade bollen i mål och därmed gjorde 3–0. Sedan dröjde det en stund, närmare bestämt hela fyra minuter innan det blev mål igen. Då var det målvakten i Domsjö som lämnade en retur på ett skott från Ellen Schampi och den returen fångade Villemo Dahlqvist upp och slog in 4–0.

Fyra mål på tio minuter. Det var en explosiv öppning. Spelet lugnade sedan ner sig när det gäller målfabrikationen. Men Sunnanå dominerade fullständigt och radade upp den ena chansen efter den andra. Halvleken förlängdes några minuter efter en skada på En Domsjöspelare och i den första övertidsminuten var det dags för Ellen Maund att skriva in sig i målprotokollet. Hon tog då vara på ett inspel från vänsterkanten och Maya Pitts. Därmed kunde Sunnanå gå till halvtidsvila med en ledning på 5–0.

Lite överraskande var det att se att Domsjös lag inte gick till omklädningsrummet under halvtidsvilan. De stod ute i det lite kyliga och regniga vädret.

Måhända var det en faktor som bidrog till att Sunnanå kunde fortsätta att dominera. I 53:e minuten var det dags för Villemo Dahlqvist att göra hattrick när hon efter en passning från Maya Pitts kunde ”tunnla” målvakten i Domsjö. 6–0.

Och så dröjde det inte ens en minut förrän Villemo Dahlqvist och Maya Pitts kom rusande mot Domsjöförsvaret. Villemo släppte bollen fint till Maya som gjorde sitt tredje mål för dagen och laget sjunde.

Lova Andersson byttes in i 60 spelminuten och hon hade bara varit på planen i två minuter när hon fick till ett bra skott och gjorde 8–0. I 69:e minuten fick Lova en passning från Maya Pitts som hon förvaltade på bästa sätt genom att göra 9–0.

I 72:a minuten kunde Maya Pitts göra sitt fjärde mål för dagen och åstadkom därmed tvåsiffrigt 10–0. Men det var Sunnanåspelarna inte nöjda med. I 82:a minuten fick Lova Andersson ett inspel från höger och gjorde 11–0 på det. Sju minuter senare rusade Lova efter en boll som kom från mittplan. Från andra hållet rusade Domsjös målvakt. De nådde bollen ungefär samtidigt, men målvakten misslyckades att hålla bollen varför Lova Andersson lätt kunde rulla bollen i mål och fastställa slutresultatet till 12–0.

Två spelare gjorde alltså fyra mål vardera – Maya Pitts och Lova Andersson. Den senare på den halvtimme hon var inne på planen. Hattrick gjorde Villemo Dahlqvist, medan Ellen Maund för dagen fick nöja sig med ett mål.

2019-09-15 16.40.40.jpg

Lisa Sjögren, målvakt i Sunnanå höll nollan för åttonde gången i matchen mot Domsjö. Hon är förstås lika glad som dagens målskyttar Maya Pitts, Villemo Dahlqvist, Lova Andersson och Ellen Maund. Foto: Ola Theander

– Det här var 20:e matchen i serien och vi sa innan matchen att vi vet hur vi ska spela och det är dags att verkligen visa det, säger Jenny Svanberg. Det var rätt taggning och alla spelare visade beslutsamhet. Det var så härligt att se.

– Vi tror på det vi gör och vi gjorde det som vi var överens om. Och det kändes redan före matchen att något speciellt var på gång, säger Jenny Svanberg vidare.

På lördag är det bortamatch mot IFK Östersund som väntar innan serien avslutas lördagen 28 september hemma på Electrolux Home Arena mot Selånger.

I serien är det fortfarande så att Notviken skuggar Sunnanå, som leder serien. Notviken ligger två poäng efter.

– Vi sköter vårt och Notviken får sköta sitt. Det enda vi kan göra är att göra det vi kan i varje match, konstaterar Jenny Svanberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: