sskbloggen

Just another WordPress.com site

En skön och klar seger

– Det var en sådan skön seger i dag.

Det säger assisterande tränaren i Sunnanå, Jenny Svanberg, sedan Sunnanå klart besegrat Team TG på Electrolux Home Arena inför 134 personer i publiken. Segern skrevs till 4–1 (2–1) och än en gång var det olika målgörare vid varje tillfälle.

Matchen förväntades bli en tuff uppgörelse. Och det var så under alla de 90 minuterna. Men redan i fjärde matchminuten tog Sunnanå ledningen med 1–0 när Ellen Maund fick till det och hennes skott letade sig in i motståndarnas mål.

DSC00252.JPG

Ellen Maund, tvåa från höger och med ansiktet mot kameran, gratuleras av lagkamraterna efter sitt 1–0-mål i fjärde spelminuten. Foto: Ola Theander

Glädjen över den tidiga ledningen höll inte i sig många minuter. För efter ytterligare fyra minuter kunde Team TG kvittera till 1–1 genom snabba och giftiga Moa Sjöström.

Gästernas mål gav det laget mer energi och framför allt under sista kvarten av första halvlek demonstrerade Team TG snabba omställningar och uppspel, som tvingade Sunnanås försvar till att arbeta hårt.

Sunnanå var dock inte alls utan chanser och i 44:e minuten drog Villemo Dahlqvist till med ett av sina patenterade långskott. Det resulterade i mål och Sunnanå kunde gå till halvtidsvila med en ledningen med 2–1.

DSC00286.JPG

Villemo Dahlqvist gjorde 2–1-målet på ett långskott och det var inte inte bara då hon sköt på distans. Här laddar hon för ytterligare ett skott. Foto: Ola Theander.

Andra halvleken bjöd på ungefär samma slags spel som under första halvleken. Det var hård kamp om bollen hela tiden och Team TG hade genom sina snabba omställningar ett par bra chanser som duktiga Lisa Sjögren i Sunnanås mål avvärjde.

DSC00257.JPG

Maya Pitts driver förbi på vänsterkanten och gör ett fint inlägg. Foto: Ola Theander

Men Sunnanå tog över mer och mer av spelet och radade upp chanser. Bland annat hade Maya Pitts en nick i stolpen.

DSC00307.JPG

DSC00308.JPG

DSC00309.JPG

Den här lilla bildserien visar när Juulia Grönlund hoppar högst och nickar bollen under ribban och i mål. Foto: Ola Theander

I 69:e minuten utökade Sunnanå ledningen till 3–1. På en hörna, som Frida Stenmark slog, nickade Juulia Grönlund in bollen strax under ribban. Slutresultatet 4–1 fastställdes i 88:e minuten av Caisa Lundström som tog hand om bollen vid mittlinjen. Därifrån rusade hon helt ensam mot mål och gjorde inte något misstag.

DSC00336.JPG

Caisa Lundström har rundat Team TG:s målvakt och sätter bollen i mål. Foto: Ola Theander

Notabelt under matchen var att tränaren Annika Kukkonen hoppade in i spelet sista kvarten. Det var första gången hon gjorde det under säsongen.

DSC00306.JPG

Sunnanås tränare Annika Kukkonen värmer upp inför sitt inhopp sista kvarten. Foto: Ola Theander

– Jag har tränat intensivt sista veckan med just ett inhopp som en möjlighet, säger hon. Det känns viktigt att kunna avlasta spelarna lite när vi har så många som är borta av olika skäl, säger hon.

Kontringsspelet som Team TG i mycket bygger sitt spel runt tar kraft både för det laget och för Sunnanå som försvarar sig mot det.

DSC00328.JPG

Juulia Grönlund svarade förutom för 3–1-målet också för en lång rad fina inlägg mot straffområdet. Foto: Ola Theander

– Det är därför som det är så viktigt att hålla ihop laget, säger Annika Kukkonen och Jenny Svanberg med en mun.

– Vi har ett grundspel som sitter, men vi måste hela tiden vara modiga och alltid spela med hjärtat, säger hon.

– Segern i dag var en skön seger och en seger för vår beslutsamhet och vilja, säger Jenny Svanberg.

Sunnanås nästa match är borta på lördag mot Infjärden. Också det blir en tuff uppgörelse eftersom Infjärden är väldigt duktiga på sin hemmaplan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: