sskbloggen

Just another WordPress.com site

Mållöst för Sunnanå

Efter att ha gjort 62 mål på 15 matcher har nu Sunnanås damer gått mållösa från planen i två matcher i rad. I dag tog Sunnanå emot svårspelade Umedalen på Electrolux Home Arena. Matchen slutade 0–0.

– Vi gjorde inte något spelmål på Umedalen när vi mötte dem borta under vårsäsongen heller. Vårt enda mål i den matchen kom på hörna, säger Jenny Svanberg, assisterande tränare i Sunnanå.

DSC00119.JPG

Umedalen gjorde det trångt och svårt för Sunnanå i dag. Här det Villemo Dahlqvist som försöker komma förbi. Foto: Ola Theander

Umedalen är ett lag som i mycket bygger sitt spel på man-mot-man. Laget har under sina 17 matcher i serien gjort minst antal mål framåt, 22 stycken, och släppt in minst antal mål tillsammans med Notviken, 16 stycken.

DSC00127.JPG

Ellen Maund gör här ett försök att komma förbi sin försvarare. Foto: Ola Theander

Dagens match bestod i mycket av spel på mittplan och ständigt i hård kamp om bollen. Sunnanå hade förvisso en hel del chanser, men skärpan och hettan i straffområdet fanns där inte i dag. Det avlossades också en hel del skott från distans, men de hade inte Umedalens målvakt Linn Wästbrand några bekymmer med.

DSC00144.JPG

Här är Ellen Schampi och Maya Pitts framme och oroar, Men bollen tog Umedalens målvakt Linn Wästbrand hand om. Foto: Ola Theander

Umedalen hade också en del chanser, framför allt i andra halvlek. Riktigt nära var det vid ett tillfälle. Då kunde Julia Forslund nicka bort bollen och därmed avvärja Umedalens anfall.

DSC00188.JPG

Maya Pitts lyckades inte heller i dag med att göra något mål, även om hade ett par goda chanser. Foto: Moa Theander

– Vi var tyvärr inte tillräckligt effektiva i dag, säger Jenny Svanberg. Vi hade spelet och arbetade bra defensivt, men framåt ville det sig inte riktigt i dag.

De spelare som Jenny Andersson och huvudtränare Annika Kukkonen gärna lyfter fram från dagens match är Julia Forslund och Frida Stenmark.

DSC00230.JPG

Julia Forslund var en av de mest framträdande spelarna i Sunnanå i dag. Här nickar hon bort bollen. Foto: Moa Theander

Sunnanå är för tillfället skadedrabbat. I dag fattades Bupe Okeowo, Jessica Sikström, Caroline Lohman och Monique Goncalves i truppen.

Nästa match för Sunnanå blir på lördag hemma mot Team TG. Det blir ytterligare en svår match för de nuvarande serieledarna Sunnanå. Det återstår fem matcher av serien och ledningen i tabellen är för närvarande fyra poäng.

 

Lämna en kommentar