sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå förlorade borta i Härnösand

Sunnanås damer inkasserade sin andra förlust för säsongen i dagens bortamatch mot Härnösand. 2–0 (0–0) skrevs förlustsiffrorna till.

– Vi hade mycket boll i både första och andra halvlek, men vi hade inte den rätta skärpan, konstaterar Jenny Svanberg, assisternade tränare i Sunnanå.

Under första halvlek hade Sunnanå kraftig medvind i blåsten. Bollinnehavet var stort, men laget kom aldrig till några klara målchanser.

– Vi hade bara en chans i första halvlek, säger Jenny Svanberg. Så i halvtid pratade vi om nödvändigheten att vara mer aktiva och fokuserade.

Andra halvlek började med att Sunnanå gick till anfall, men laget bommade ett uppspel och Härnösand bröt och gjorde en bra omställning som slutade med att hemmalaget tog ledningen i 46:e spelminuten.

– Det är klart att det blir lite uppförsbacke. Men vi fortsatte att ha mycket boll och vi skapade flera chanser och hade bollen på mållinjen vid ett par tillfällen.

I 90:e spelminuten fastställde Härnösand vinstsiffrorna till 2–0.

DSC09942.JPG

Tränarduon Jenny Svanberg (assisterande) och Annika Kukkonen, närmast kameran, får ta sig en funderare på varför spelet inte fungerade som tänkt i dagens match. Foto: Ola Theander

– Vi får sätta oss ner och ta oss en riktig funderare på varför det blev så här, säger Jenny Svanberg vidare. I och för sig har vi haft en del spelare som varit sjuka och lite skadade under veckan. Och i dag var det ett par spelare som var sjuka. Maya Pitts exempelvis kunde inte starta. En lång bussresa till Härnösand med tidig morgon kan också ha spelat in på ett negativt sätt när det gäller spelarnas skärpa.

– Men det gäller för oss att hitta en metod som gör att spelarna har energi och behåller den hela matcherna. Detta tillsammans med att de är fokuserade och skärpta. Vi har en fantastiskt bra trupp, men vi är sannerligen inte garanterade några vinster när vi går ut på plan.

Sex matcher återstår av serien. En match i den här omgången återstår att spela och det är Notviken mot Domsjö; en match som Notviken av allt att döma kommer att vinna. Sker det så Leder Sunnanå serien med sex poäng.

Det i sin tur innebär att Sunnanå måste plocka minst 13 poäng på de sex matcher som återstår för att vara säkra på att vinna serien och få möjlighet att kvala till Elitettan.

– Ja, det visar verkligen att vi måste ha maximalt fokus på varje match och att laget spelar på topp varje gång det går ut på planen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: