sskbloggen

Just another WordPress.com site

Många gör mål i Sunnanå

Fem mål och fem målskyttar. Det visar bredden som finns i Sunnanås damlag. I dag vann laget hemma mot Luleå SK med 5–2 (3–0). Segern var trygg även om det blev så att Luleå spelade jämnt – åtminstone målmässigt – med Sunnanå i andra halvlek.

Redan i matchens första minut höll Sunnanå på att ställa till det för sig. Anfallare i Luleå fick två chanser precis framför Lisa Sjögren i Sunnanåmålet. Men hon fick ut ett ben och tippade bollen till hörna. Minuterna senare var det Sunnanå som fick sina första chanser, men hur än Bupe Okeowo försökte efter att ha fått bollen från Juulia Grönlund, så gick bollen inte in i mål.

Det var först i 20:e minuten som Maya Pitts gjorde 1–0. Hon fick bollen strax över mittlinjen från Bupe Okeowo och sprang förbi sin försvarare och var så gott som ensam med målvakten. Med i anfallet var också Villemo Dahlqvist, men det var Maya Pitts som nätade.

DSC00051.JPG

Maya Pitts leder den interna skytteligan efter dagens match med 15 gjorda mål. Hon var hela tiden hårt uppvaktad. Foto: Ola Theander

Fem minuter senare var det emellertid dags för Villemo Dahlqvist att skriva in sig i målprotokollet. På ett inspel från Ellen Schampi nickade hon in 2–0.

DSC00057.JPG

Villemo Dahlqvist gjorde i dag sitt nionde mål för säsongen på nick. Här är hon emellertid på gång att spela in bollen till lagkamraterna som var bättre placerade. Foto: Ola Theander

Sedan dröjde det till 38:e minuten innan Sunnanå ökade på ledningen. Det var Sofia Lindmark som på gott avstånd utanför straffområdet drog på ett skott som letade sig in i Luleåmålvaktens vänstra kryss. Ett snyggt mål.

Luleå gav dock inte alls upp. Vad som sades till laget under halvtidsvilan må vara osagt, men i 53:e minuten kunde Charlotte Forsberg reducera till 3–1. Det gjorde hon sedan Luleå haft två hörnor direkt efter varandra och Sunnanås försvarare inte fick undan bollen.

DSC00076.JPG

Bupe Okeowo är här på gång att göra sitt 13:e mål för i år och det fjärde målet för Sunnanå i dagens match. Foto: Ola Theander

Sunnanå fortsatte sin offensiv och i 58:e minuten var det dags för alerta Bupe Okeowo att göra mål. 4–1 gjorde hon efter att på sitt karaktäristiska sätt ha vänt bort sin försvarare och på nära håll slå bollen i mål.

Direkt efter avspark stack Luleå upp mot ett Sunnanå som nog inte samlat sig efter målet. Charlotte Forsberg reducerade därmed till 4–2.

DSC00081.JPG

Här bredsidar Lova Andersson, efter sex minuter på planen, in målet som betydde 5–2. Lova Andersson har därmed gjort sju mål i år. Foto: Ola Theander

Slutresultatet 5–2 fastställde Lova Andersson i 72:a minuten då hon kallt bredsidade bollen förbi Luleås målvakt. Lova Andersson hade då varit på planen i sex minuter.

– Vi hade många lägen att göra fler mål både i första och andra halvlek, men vi hade inte marginalerna med oss, säger Jenny Svanberg, assisterande tränare i Sunnanå

– Luleå var ett bättre lag nu än när vi mötte dem under vårsäsongen, säger Annika Kukkonen, tränare i Sunnanå. Våra spelare hade det jobbigt där ute på planen och när Luleå gjorde mål så berodde det på att vi inte var så aggressiva i försvarsarbetet som vi borde vara.

– Vi bjöd också på en del ytor, kompletterar Jenny Svanberg. Men så är det när det är jobbigt att spela. Vi snackade i halvtid om detaljer i speluppbyggnaden, men när man blir trött är det inte alla gånger som huvudet hänger med.

Spelare som tränarna i Sunnanå gärna lyfter efter matchen är bland andra Maya Pitts, Bupe Okeowo och Julia Forslund för deras arbetsinsatser.

Efter dagens match leder Sunnanå serien med nio poäng till godo på tvåan Notviken. Sju matcher återstår att spela innan serien är klar.

Nästa match för Sunnanå blir borta mot Härnösand på lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: