sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust men en bra värdemätare

I kväll spelade Sunnanå hemma mot Umeå IK, som leder Elitettan, i Svenska cupen. Sunnanå förlorade med 0–4 (0–3).

– Vi vill ju till Elitettan och det här var en bra värdemätare för oss, säger Jenny Svanberg, assisterande tränare i Sunnanå. Det var nyttigt för oss att känna på den nivå som gäller i den högre serien, som vi siktar på att nå.

I första halvleken hade Umeå IK mycket boll. Strategin hos Sunnanå var att hålla Umeås spelare utanför försvaret och inte släppa in några spelare.

– Vi gjorde det mycket bra. Men när vi någon gång tappade positionerna så blev vi omedelbart straffade. Det blir så när man spelar mot ett topplag i Elitettan, fortsätter Jenny Svanberg.

I andra halvleken fortsatte Sunnanå med sitt spel.

– Vi sade i halvtid att vi skulle fortsätta att tro på vad vi gör och vi gjorde det på ett modigt sätt. Vi försökte så gott vi kunde, men vi räckte inte till, säger Jenny Svanberg.

– Vi är nöjda med det som vi gjorde och vi tar med oss mycket från kvällen till kommande matcher och träningar. Vi arbetade hela tiden som ett lag och jag är glad för att Lisa Sjögren i målet fick mycket att göra. Hon gjorde det dessutom bra, säger Jenny Svanberg.

– Det var också kul att konstatera att vi kunde hålla igång anfallsspelet. Under första halvlek hade vi fyra-fem chanser och det hade inte varit orättvist om vi hade fått in bollen vid något eller några av de tillfällena.

Umeå IK kom till Electrolux Home Arena med ordinarie trupp.

Det som Jenny Svanberg och tränaren Annika Kukkonen kunde konstatera av motståndarnas sätt att spela var att tempot som Umeå höll var mycket tuffare än det som Sunnanåspelarna är vana vid i division 1. Passningarna inom Umeålaget var mer precisa och spelarna i Umeå kan göra mycket bra i farten.

– Så det som vi kan se måste göras för att kunna hävda oss om vi når målet att spela i Elitettan nästa år, är att höja tempot och bli mer noggranna i allt vad vi gör på planen, säger Jenny Svanberg. Vi förstod att det här skulle bli en tuff match, men vi fick samtidigt kvitto på att vi kan spela fotboll vi också.

I går kom det senaste nyförvärvet till Sunnanå, Monique Santo Goncalves. Hon fick vara med i kvällens match för att så snabbt som möjligt komma in i spelet och med lagkamraterna.

Nästa match för Sunnanå är höststarten i division 1 på lördag. Då spelar Sunnanå borta mot IF Team Hudik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: