sskbloggen

Just another WordPress.com site

SM-brons till Sunnanås F16-lag!

– Det här var en jättebra avslutning på säsongen!

Sven Schampis röst är fylld av glädje och stolthet när han berättar om matchen som Sunnanås F16–lag spelade i Sandviken i dag. Matchen mot IFK Örby gällde tredje pris i SM och den slutade – efter förlängning – med 4–3 till Sunnanå.

– Ja, nu är bronset säkrat, säger Sven Schampi, tränare och en av ledarna för F16-laget. Tjejerna var taggade för att vinna och de var bättre från första till sista minuten.

– Vi kunde och borde ha avgjort tidigare än under förlängningen, fortsätter han. Men vi bjöd dem på några mål. I slutändan vann vi och vi vann rättvist.

Sunnanås F16-lag började matchen mot IFK Örby som man slutade gårdagsmatchen mot Jitex. Det vill säga med fem mittfältare, tre i backlinjen och två forwards.

Ellen Schampi inledde målskyttet för Sunnanå i 14:e minuten. 20 minuter senare kvitterade IFK Örby. Därmed stod det 1–1 när lagen gick till halvtidsvila.

I 49 minuten sköt Villemo Dahlqvist Sunnanås F16–lag till ledningen när hon gjorde 2–1. IFK Örby kvitterade till 2–2 i 73:e minuten och tog ledningen med 2–3 i den 80:e spelminuten. Innan domaren blåste av matchen gjorde Villemo Dahlqvist sitt andra mål för dagen. 3–3 och matchen gick till förlängning.

– Det blev kanske lite mer spännande än det borde ha blivit då vi hade kunnat avgöra tidigare, säger Sven Schampi.

I  förlängningen och den 99:e spelminuten avgjorde dock Ellen Schampi, med sitt andra mål för dagen, matchen när hon gjorde 4–3.

– Vi är så stolta och tjejerna är så glada. Det blir en lätt hemresa, säger Sven Schampi.

De spelare som Sven Schampi vill lyfta fram i dagens match är Ellen Schampi, Villemo Dahlqvist och Thea Bergsten.

– Kvaliteten på de tjejerna och rutinen som de har från A-lagsspelet gjorde en enorm skillnad när det drog ihop sig till förlängning och de spelade, tillsammans med övriga spelare i laget, bra i hela matchen.

Nu stundar höstlov i skolan och det det blir träningsuppehåll, vilket tjejerna i laget kan njuta av med sina bronsmedaljer i SM. Snart nog drar träningen inför nästa säsong igång igen.

– Ja, nästa år är det SM för F17 som gäller, säger Sven Schampi. Nu har vi varit i finalspel två år på rad och det skulle vara kul om vi går lika långt nästa säsong.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: