sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust i SM-semin trots 4–0 i andra halvlek

– Vi gjorde en katastrofal första halvlek.

Det säger Sven Schampi, tränare och ledare för Sunnanås F16-lag efter semifinalen i SM som spelades i Sandviken tidigare i dag. Sunnanå förlorade med 5–6 (1–6) mot Jitex. Det innebär att Sunnanå i morgon spelar match om tredje pris.

Det snöade och regnade om vartannat när och det blåste kallt när matchen mellan Sunnanå och Jitex.

I första halvlek tog Jitex ledningen med både 0–1 och 0–2 innan Lova Andersson reducerade till 1–2 i den 20:e matchminuten.

– Sedan hade vi en period på fem minuter när Jitex gjorde tre mål för att avsluta med ytterligare ett mål innan domaren blåste för halvtid.

Det stod alltså 1–6 efter den första halvleken.

– Jag får väl ta på mig det, säger Sven Schampi. För till andra halvleken ändrade vi upplägget genom att stärka upp mittfältet till fem spelare med tre i backlinjen och två forwards.

Den förändringen gav resultat. För om spelet var dåligt i första halvleken så blev det mycket bra i den andra halvleken. Ellen Schampi reducerade till 2–6 i 65:e minuten och till 3–6 i den 73:e. Sedan blev det ytterligare mål för Sunnanå. Sophia Eklund gjorde 4–6 i den 83:e minuten och minuten därefter var det Villemo Dahlqvist som avslutade med ett mål till 5–6.

– Vi hade fler möjligheter, men fem måls underläge var lite mycket att ta in, konstaterar Sven Schampi.

– Ändå måste jag säga att det målmässiga överläge som Jitex hade efter första halvlek med 1–6 och att vi vann andra halvlek med 4–0 inte speglar matchen. Det var inte allt eller intet från lagen, men båda lagen vann för mycket i förhållande till hur spelet var.

I morgon, söndag, möter Sunnanå IFK Örby i matchen om tredje pris i SM.

– Jag såg deras match mot AIK och Örby är ett fysiskt starkt lag med stora spelare. Det är helt klart att vi måste vara mer ”på tå” från start. Det lutar också starkt åt att vi börjar med den uppställning som vi hade under andra halvleken, det vill säga med ett starkt mittfält, säger Sven Schampi.

– Det blir en tuff match och en svår uppgift i morgon och målsättningen är förstås att vi ska vinna och ta hem bronsplaketterna.

Sven Schampi vill inte lyfta fram någon av sina spelare.

– Definitivt inte i första halvlek, säger han. I andra halvlek var alla bättre, men vi kan ännu bättre. I andra halvleken kom Tilda Wennerlöf in. Hon är född 2004 och hon gjorde en bra insats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: