sskbloggen

Just another WordPress.com site

Lova Anderssons målsättning är en plats i landslaget

Lova Andersson har ännu inte fyllt 16 år. Det görn´hon lite senare i år. Men nu har hon skrivit på för Sunnanå SK för spel i A-laget nästa säsong.

– Det är intressant att tillhöra ett satsande lag. Det är seriöst och träningarna är bra. Det här blir kul, säger hon.

Lovas långsiktiga mål när det gäller fotbollen är att spela i landslaget. För två veckor sedan var hon och Ellen Schampi på regionalt läger, vilket väl får anses vara ett första steg mot att nå målsättningen.

Lova Andersson började spela fotboll i sexårsåldern och då gjorde hon det i Bergsbyn. Efter ett par år gick hon till Morön och första matchsäsongen för Sunnanå SK har varit i år.

 

DSC09214.JPG

Lova Andersson. Foto: Ola Theander

– Jag har spelat i F19-laget hela säsongen, men fick börja miljöträna med A-truppen ett par gånger i veckan under våren. Sedan blev det mer och mer under sommaren och efter sommaren har jag varit med i A-truppen.

Lova spelade en halvlek med A-laget i en träningsmatch mot Morön, men fick göra sitt första inhopp under en seriematch borta mot Infjärden. Då gjorde hon också mål. Hon är verkligen inte blyg på planen.

– När jag kom med i A-truppen vill jag förstås visa vem jag är och att jag vill ha en plats i laget, säger hon.

Lova Andersson går liksom Ellen Schampi och Villemo Dahlqvist första året i gymnasiet. Lova läser på ekonomilinjen och går förstås också fotbollsgymnasiet.

– Jag gillar att läsa ekonomi och juridik, men vart det leder vet jag inte. Först och främst gäller det att klara av gymnasiet, säger hon. Sedan får vi se vad som händer.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: