sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanås F-16 till SM-slutspel för andra året i rad

För andra året i rad bevisade Sunnanås F16-lag i dag att det tillhör ett av de fyra bästa lagen i landet. I dag spelades nämligen kvartsfinal i SM på Sörvalla mot Ope och SSK vann med 5–2 (2–1) sedan målskyttet kom igång ordentligt i andra halvlek.

Ope visade sig vara ett mycket bra lag. Redan från start hade Ope det mesta av bollinnehavet och det gav utdelning i 17:e minuten när Tove Henriksson kunde ge sitt lag ledningen med 0–1. Det ledningsmålet väckte SSK och i 22:a minuten kvitterade SSK när Tilda Sahlman placerade ett skott utanför straffområdet i mål utom räckhåll för Opes målvakt.

Bara tio minuter senare höll sig Lova Andersson framme och kunde göra 2–1 till SSK. Spelet jämnade ut sig under första halvlek och de chanser som SSK hade var vassare än de som Ope presterade. Bland annat hade Villemo Dahlqvist ett skott i ribban.

I andra halvlek startade Ope i ett högt tempo och hade hög press på SSK. Det betalade sig i den 64:e minuten när Karin Henriksson kvitterade till 2–2.

SSK hade dock inte några planer på att låta matchen gå till oavgjort och förlängning. Enbart tre minuter senare var det än en gång dags för Tilda Sahlman att skriva in sig i målprotokollet. Det gjorde hon med ett skott i stolpen som studsade över mållinjen innan Opes målvakt fick tag på bollen.

DSC09106.JPG

Villemo Dahlqvist hade flera farliga skott mot mål, bland annat en ribbträff, innan hon fick till det och gjorde Sunnanås fjärde mål i dagens match. Foto: Ola Theander

SSK tog mer och mer för sig i spelet och laget radade upp chanser. Villemo Dahlqvist hade två frisparkar precis över ribban innan hon i 81:a minuten fick bollen innanför mål och kunde öka på ledningen till 4–2.

SSK:s femte mål kom i den 88:e spelminuten. Det var ett snyggt mål. Alma Berg drev upp bollen på vänstersidan och slog ett fint inlägg till Lova Andersson som inte gjorde något misstag. Därmed fastställdes slutresultatet till 5–2 och SSK blev klara för SM-slutspel i Gävle 27–28 oktober.

DSC09095.JPG

Lova Andersson gjorde två mål i dagens match. Foto: Ola Theander

– Jag är glad över att vi agerade så seniormässigt i vårt försvarsspel, säger F-16-tränaren Sven Schampi. Vi hade ju flera spelare som var slitna efter många matcher och vi pratade både före matchen och i halvtid om att inte jaga efter varje boll, utan hålla ihop laget och utnyttja chanserna.

– Att vi klarade av det så bra visar att vi har välutbildade spelare som klarar att ha kontroll, även om motståndarlaget har stort bollinnehav.

– Sedan har vi klasspelare framåt som är effektiva framför mål. Jag tycker att vi vann rättvist mot ett mycket bra motstånd.

Sven Schampi vill särskilt lyfta fram Sophia Eklund, som gjorde det bra och skapade lugn i backlinjen. I övrigt lovordar han den kollektiva insatsen som laget gjorde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: