sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanå kämpade väl i derbyt mot Morön

Bästa publiksiffran för säsongen – 506 personer – blev det när Sunnanå och Morön möttes i den sista matchen för säsongen i damernas division 1 norra. Det var också ett riktigt toppmöte i detta derby även om det var klart sedan tidigare att Morön skulle vinna serien och Sunnanå komma tvåa. 0–2 (0–0) blev slutresultatet, vilket innebär att Morön gick genom serien utan någon poängförlust.

I den första halvleken var det mycket kamp från båda lagen. Morön hade mer boll och kom till fler anfall, men försvaret i Sunnanå jobbade hårt och framgångsrikt och det blev aldrig riktigt farligt framför Lisa Sjögren.

DSC09013.JPG

Sunnanås Villemo Dahlqvist konstaterar att hon inte hann fram innan Moröns målvakt Susanne Åberg lade beslag på bollen. Foto: Ola Theander

I andra halvleken tog Morön över mer och mer av spelet och bollinnehavet. Det innebar att fler chanser skapades och i 71:a minuten var det Christine ”Kricka” Tjärnlund som fick in bollen. Bara tre minuter senare gjorde hon även 0–2 och kom därmed upp i totalt 17 mål, vilket innebar att hon kom trea i denna divisions skytteliga.

Sunnanå bytte in fem spelare under andra halvlek och ett par av dem var inte planerade från början, enligt tränaren Jenny Svanberg.

DSC09056.JPG

Här är det Sunnanås Bupe Okeowo som var nära att nicka bollen, men Susanne Åberg fick händerna på den först. Foto: Ola Theander

– Vi är trots allt nöjda med hur vi agerade under matchen. Vi gick förstås för seger och tre poäng, säger Jenny Svanberg. Spelarna var modiga och vågade spela det spel som vi hade sagt att vi skulle spela. Vi satte också försvarsspelet perfekt.

DSC09066.JPG

Lova Andersson gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och såg till att Moröns försvarare fick jobba ordentligt. Foto: Ola Theander

Moröns hårda och höga press var framgångsrik så till vida att Sunnanå inte gavs tid att riktigt hålla bollen och bygga upp spelet framåt. Men chanser saknades verkligen inte. Vid ett tillfälle kom Bupe Okeowo loss på vänsterkanten, men Susanne Åberg i Moröns mål räddade med en fin benparad.

DSC09077.JPG

Här är situationen som beskrivs ovan. Foto: Ola Theander

– Jag tycker att Tara Austin var riktigt duktig i dag tillsammans med Emma Burman och Julia Forslund. Villemo Dahlqvist ville mycket framåt och tog föredömligt ansvar bakåt, säger Jenny Svanberg, som är nöjd med säsongen som har varit.

– Nästa år blir vi ännu bättre, konstaterar hon inför den lättare träning som nu väntar spelarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: