sskbloggen

Just another WordPress.com site

Sunnanås damlag tog hem DM-titeln

Sunnanås damlag är färska distriktsmästare. I kvällens DM-final i Umeå mellan Team TG och Sunnanå vann Sunnanå med 1–2. Det stod 1–1 efter full tid sedan Sunnanå haft ledningen i halvtid. Förlängning krävdes med 2 x tio minuter och under den första delen av förlängningen gjordes segermålet på straff.

Det var bistra förhållanden under vilken matchen spelades. Västerbottens län är ju för tillfället utsatt för hårda vindar – tidigare under dagen tvingades att plan från Norwegian att gå vidare från Umeå till Luleå eftersom det inte kunde landa efter två försök.

– Vi hade medvind under första halvlek, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg. I 24:e minuten kunde Bupe Okeowo nicka in bollen direkt på en hörna.

Team TG kvitterade i 82:a minuten till 1–1 när det laget hade medvind.

– Vi fick en straff i första delen av förlängningen efter hands av en spelare i Team TG. Den straffen tog Emma Lidman och hon gjorde inte något misstag, säger Jenny Svanberg.

– Vi är naturligtvis väldigt glada att vi tog hem DM. Vi har en bred trupp och vi har en bra konkurrens om platserna. I kväll gjorde alla både i startelvan och inhopparna bra insatser.

– Frida Stenmark spelade 60 minuter i kväll och hon gjorde en mycket bra insats genom att vårda bollen. Emma Lidman var vass och är också rädd om bollen, säger Jenny Svanberg.

– Team TG är ett bra lag, fyller Jenny Svanberg på med. Vi förlorade ju borta när vi spelade mot dem i serien och vi vann hemma. Det är alltid jämna matcher mellan oss. Men att vi vann i kväll under dessa yttre förhållanden visar att vi håller god klass. Spelarna är så mycket värda segern och DM-titeln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: