sskbloggen

Just another WordPress.com site

Klar derbyseger för Sunnanå

Fyra mål av två målskyttar under den första kvarten i matchen mellan Sunnanå och Myckle i damernas division 1 norra bjöds 202 åskådare på i dag på Electrolux Home arena. Derby innebär alltid lite nerv och Myckle som kämpar för att hålla sig kvar i divisionen gav allt. Men det räckte inte – Sunnanå vann med 5–2 (2–2).

Det blev verkligen en rivstart i derbymatchen. Redan i andra minuten gjorde Bupe Okeowo 1–0 sedan hon tagit emot ett inkast från Caroline Loman och vänt bort sin försvarare. Från snäv vinkel gjorde Bupe inte något misstag. I 7:e minuten kom Bupe Okeowo ensam med målvakten efter ett fint uppspel från mittplan och plötsligt stod det 2–0.

Kanske gick det lite för fort och lite för lätt för Sunnanå med de två snabba målen. För i 14:e minuten kunde Alice Lindgren i Myckle reducera till 2–1 direkt på frispark. Sunnanås målvakt Lisa Sjögren hade bollen men hon tappade greppet om den. Bara två minuter senare var det dags igen för Alice Lindgren att göra mål. Kvitteringen kom sedan Alice Lindgren snappat upp ett inlägg från höger och det förvaltade hon på bästa sätt.

Resten av första halvleken bjöd på chanser från båda lagens sida. Myckle kom fram tämligen enkelt och det verkade skakigt i Sunnanå.

– Det var en skön start med två mål. Bupe Okeowo utnyttjade de chanser hon fick, säger Jenny Svanberg, tränare i Sunnanå. Men vi följde inte vår matchplan och spelarna gjorde varandra osäkra ute på planen.

Andra halvleken blev bättre från Sunnanås sida. I 51:a spelminuten nickade Bupe Okeowo in 3–2 på en hörna. Inbytta Ellen Schampi dribblade sig i 62:a minuten fri på sin vänsterkant och gjorde 4–2 innan Villemo Dahlqvist tog emot bollen från en frispark, vände bort försvararen och sköt ett läckert skott som var otagbart för målvakten i Myckle. 5–2 ökade hon därmed på till och det blev också slutresultatet.

– I halvtidsvilan talade vi om att vi måste gå ut och ta kampen. Myckle tog ju fighten och visste ju från början att det skulle bli en tuff match. Vi pratade också om en del detaljer i halvtid; detaljer som vi skulle rätta till, säger Jenny Svanberg.

– Resultatet blev att vi vårdare bollen bättre i andra halvleken samtidigt som vi plockade fram viljan bättre. Det gav resultat.

Nästa seriematch för Sunnanå blir nästa söndag då laget åker till Kramfors. Men redan på onsdag blir det ny match för Sunnanås damlag. Då blir det en resa till Umeå för att möta Team Thoréngruppen i DM-final.

– Ellen Schampi och Lova Andersson är då på regionläger i Luleå, så de är borta då, säger Jenny Svanberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: