sskbloggen

Just another WordPress.com site

Säker seger efter tveksam start

Matchen mellan Sunnanå och Själevad på Sörvalla i dag blev en av många höjdpunkter under Sunnanådagen. Efter en lite tveksam start var det inte någon diskussion om var segern skulle hamna. Sunnanå vann med 5–2 (3–1).

Under de första 20 minuterna var det gästande Själevad som dominerade spelet och det var inte särskilt förvånande att bortalaget också tog ledningen med 0–1 i den åttonde minuten genom Klara Nyberg.

Sunnanå var emellertid inte helt utan chanser och i den 20:e minuten lossnade det när Annika Kukkonen kom fram på vänsterkanten och hårt uppvaktad kunde kvittera till 1–1. Det gav också Sunnanå möjlighet till ett kort snack.

DSC08837.JPG

Annika Kukkonen kvitterar här till 1–1 hårt uppvaktad av gästernas Amanda Norberg. Foto: Ola Theander

–Vi gick in i matchen med fel spelplan och Annikas mål gav oss möjlighet att prata ihop oss om en ny, kommenterar Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

Efter en halvtimmes spel tog Sunnanå ledningen när Villemo Dahlqvist fick bollen efter ett motlägg och kom ensam med målvakten. I det läget gjorde Villemo Dahlqvist inte något misstag.

DSC08848.JPG

Villemo Dahlqvist kom ensam med Själevads målvakt Emma Sträng och gjorde inte något misstag. Därmed tog Sunnanå ledningen med 2–1. Foto: Ola Theander

DSC08853.JPG

Glädjen var stor i Sunnanå efter Villemos första mål. Foto: Ola Theander

Sedan dröjde det bara två minuter innan Bupe Okeowo ökade på ledningen till 3–1. Inlägget kom från höger och Elin Lundqvist och Bupe nickade bollen i mål.

Elin Lundqvist jobbade bra på sin högerkant. I 60:e minuten slog hon i stort sett från kortlinjen ett läckert inlägg som Villemo Dahlqvist förvaltade på bästa sätt. Därmed gjorde hon sitt andra mål för dagen och 4–1 till Sunnanå.

DSC08873.JPG

Elin Lundqvist slog en rad fina inlägg från sin högerkant. Två av dessa inlägg resulterade i att Bupe Okeowo och Villemo Dahlqvist kunde göra mål. Foto: Ola Theander

Själevad stretade emot bra och försökte i andra halvlek att komma ifatt. I 81:a minuten kom också en reducering till 4–2 genom Amanda Berglund.

Men Sunnanå var inte nöjd. I 90:e minuten kom inbytta Ellen Schampi in i straffområdet, men blev hårt tagen och domaren, Emil Lindgren, blåste för straff. Den lade Ellen Schampi själv och satte bollen behärskat i mål.

– Det är roligt att vi gör fem mål och tar tre poäng, säger Jenny Svanberg.

DSC08901.JPG

Dagens målskyttar i Sunnanå. Från vänster Villemo Dahlqvist, Ellen Schampi, Annika Kukkonen och Bupe Okeowo. Foto: Ola Theander

Jenny Svanberg vill lyfta hela laget för insatserna som gjordes, men nämner ändå några namn.

– Caroline Loman och Tara Austin vinner mycket boll och svarar för fina uppspel. Elin Lundqvists inspel och så förstås Villemo Dahlqvist och Bupe Okeowo som hela tiden ser till att skapa vassa chanser.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: