sskbloggen

Just another WordPress.com site

Mål i sista spelminuten sänkte Sunnanå

Sunnanås damer stod sig inte riktigt att känna igen när höstsäsongen inleddes med en bortamatch mot Infjärden i dag. Men det var en spännande match ända till slutet. När fem minuter återstod av ordinarie tid tog Sunnanå ledningen med 2–3. Men slutresultatet blev 4–3 (1–1).

– Det var surt att förlora på det här sättet, konstaterar Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

I första halvlek var det mestadels hemmalaget Infjärden som hade bollen. Sunnanå fick inte anfallsspelet att fungera och det var många passningar som inte gick fram. Ändå var det Sunnanå som i 33:e spelminuten tog ledningen. Efter ett uppspel på vänsterkanten av Tara Austin och Wilma Vidmark kom bollen in till Emma Lidman, som inte gjorde något misstag.

DSC08583.JPG

Wilma Vidmark var som vanligt aktiv och svarade för en gedigen insats. Foto: Ola Theander

Glädjen över ledningsmålet varade dock inte särskilt länge. Infjärden fick ytterligare en hörna – i första halvlek hade de sex hörnor – i 36:e minuten och då kvitterade hemmalaget till 1–1, vilket var resultatet i halvlek.

– Vi fick inte till det korta passningsspelet i första halvlek, säger Jenny Svanberg och får medhåll av assisterande tränaren Annika Kukkonen.

DSC08619.JPG

Villemo Dahlqvist arbetade hårt över hela planen. I första halvlek hade hon ett farligt avslut som gick strax över ribban. Foto: Ola Theander

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Infjärden gjorde 2–1. Med ungefär en halvtimme kvar byttes Bupe Okeowo in. Efter ytterligare tio minuter byttes Ellen Schampi och Wilma Andersson in.

– Vi fick lite bättre fart på anfallsspelet, säger Jenny Svanberg. Men av någon anledning tycktes det som att vi tappade något bakåt. Det är inte svårt att konstatera så här efter matchen. Varför det blev så får vi väl analysera.

DSC08611.JPG

Här har Bupe Okeowos skott gått i stolpen och på väg ut mot plan igen. Där väntade Ellen Schampi som gjorde mål och kvitterade till 2–2. Foto: Ola Theander

Bupe Okeowo var som vanligt offensiv. I 70:e minuten hade hon – än en gång – ett skott i stolpen. Bollen studsade ut och där stod Ellen Schampi som kunde sparka bollen i mål. Kvitteringen gjorde laget gott och offensiven fungerade bra. Bland annat hade Bupe Okeowo ett skott i ribban.

Sunnanå gjorde ytterligare ett byte. Lova Andersson kom in med elva ordinarie spelminuter kvar. Efter sex minuter – i 85:e minuten – drog hon till med ett skott utanför straffområdet som gick förbi målvakten, träffade stolpen och sedan vidare in i mål. Sunnanå hade alltså än en gång tagit ledningen.

DSC08627.JPG

Lova Andersson kommer här förbi sin försvarare. Hon avancerar mot mål och bollen går förbi målvakten, in i stolpen och studsar vidare över mållinjen. Sunnanå tog därmed ledningen med 2–3. Foto: Ola Theander

Men än en gång blev glädjen kort. Bara tre minuter senare tilldömdes Infjärden en straff efter det att en spelare tacklats. Dock inte värre än att spelaren ifråga kunde fullfölja sitt avslut mot mål. Lisa Sjögren i Sunnanås mål var på bollen, men kunde inte hålla den och än en gång var det kvitterat.

I sista spelminuten fick en spelare i Infjärden foten på bollen som tog en bana förbi Lisa Sjögren. Därmed vann Infjärden med 4–3.

– Man kan ha synpunkter på om det var en straffsituation eller inte, säger Annika Kukkonen. Men i slutändan är det domaren som dömer och det är det som gäller.

Uppenbarligen har inte Infjärden varit någon önskemotståndare för Sunnanå i årets serie. Sunnanå hade ju Infjärden som motståndare hemma i den allra första matchen och den matchen förlorades med 2–3.

Nästa match för Sunnanå spelas om två veckor hemma på Electrolux Home arena. För motståndet då svarar Notviken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: