sskbloggen

Just another WordPress.com site

Härlig seger i tuff kamp

Det var kamp hela tiden. Och även sedan Bupe Okeowo hade gjort 1–0 till Sunnanå i andra halvlek, stod det och vägde. Team TG från Umeå var ett bra lag, men den här gången tog Sunnanå hem segern. I förra matchen mot Team TG på bortaplan vann TG med 4–1.

– Jag är så stolt över att vi kunde kriga oss till ett mål och att vi höll nollan, säger tränaren Jenny Svanberg.

Sunnanå satte från första minuten press på Team TG. Efter bara någon minut hade Maya Pitts en god chans med Team TG:s duktiga målvakt Hanna Kohl räddade.

DSC08424.JPG

Maya Pitts var nära att göra mål i matchens inledning. Foto: Ola Theander

Trots flera chanser – för båda lagen – var det inte någon boll som passerade mållinjerna. I stället var det oerhört mycket kamp om bollen på mittfältet och på båda sidor om mittlinjen. Chanserna avlöste varandra.

Lagom till andra halvlek drog ett intensivt och tungt regn in över Electrolux Home arena. Det berörde inte de 157 åskådarna och inte heller spelarna, som fortsatte sin kamp. Lagen hade inför matchen lika många poäng. Team TG hade en bättre målskillnad. Och nog märktes det att lagen var jämnstarka.

DSC08448.JPG

Det var hård kamp om varje boll. Här är det Bupe Okeowo som stoppas av en försvarare i Team TG. Foto: Ola Theander

Efter ett otal chanser för både Bupe Okeowo och Maya Pitts lyckades Bupe Okeowo göra sig fri och kunde därmed göra 1–0 för Sunnanå i 69:e spelminuten. Men vinsten var därmed inte säkrad. Inte alls. Det var sannerligen inte något skönspel som visades upp, men – som sagt – en intensiv kamp.

DSC08463.JPG

Ellen Schampi, här på bild och i kamp om bollen, och Ellen Maund var startspelare på vänster- respektive högerkanten. De löpte oerhört mycket och slog fina inlägg. Foto: Ola Theander

– Jag ger samtliga som deltog i matchen stort beröm, säger Jenny Svanberg. Och jag är imponerad av hur Villemo Dahlqvist och Sofia Lindmark arbetade centralt på mitten. De har aldrig tidigare spelat tillsammans i dessa positioner.

DSC08465.JPG

Maya Pitts togs hårt av försvaret i Team TG. Men ofta tog hon sig loss, även från situationer som denna. Foto: Ola Theander

Annika Kukkonen, Petra Sjögren och Frida Stenmark var sjuka och kunde inte spela.

Efter den här viktiga trepoängaren blir det nu sommarlov för spelare och ledare.

– Tjejerna i laget har fått individuella träningsprogram, som jag mailat ut i dag, säger Jenny Svanberg.

Nu när lite drygt halva serien har spelats är det dags för en liten sammanfattning av det som skett hittills.

– Det är häftigt att se hur truppen har jobbat ihop sig, säger Jenny Svanberg. Vi har en hög målsättning och det står väl helt klart att vi har jobbat oss in i säsongen. Vi har fått en bra ordning på försvarsspelet.

– Att bygga laget och känslan i laget kräver mycket jobb. Vi gör allt tillsammans och det så härligt att se hur alla hjälper alla. De äldre ger råd och tips till de yngre.

– Men nu tar vi ledigt och så fortsätter vi efter sommaren med att ytterligare förbättra oss. Vi ser fram emot höstsäsongen, säger Jenny Svanberg.

Nästa match för Sunnanås damer blir 4 augusti borta mot Infjärden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: