sskbloggen

Just another WordPress.com site

Knapp förlust i toppmötet

Det blev tyvärr en förlust för Sunnanådamerna när de i kväll mötte serieledarna och lokalkonkurrenterna Morön på Skogsvallen. Matchen slutade 2–1 (2–1). Lite surt var det med förlusten med tanke på att Sunnanå under hela matchen hade de bästa chanserna och under andra halvlek dominerade spelet.

– Vi mötte ett bra lag i dag. Men jag är mycket nöjd med andra halvlek och hur vi stod upp och hela tiden försökte och försökte. Men ibland blir det så här, säger Jenny Svanberg, tränare för Sunnanå.

Med 504 personer som åskådare på Skogsvallen var det Morön som lättast kom fram mot motståndarmålet. Men det var Sunnanå som genom Bupe Okeowo gjorde det första målet i 14 minuten. Bupe tog emot ett inlägg från höger, dribblade bort sin motståndare och sköt bollen i mål.

DSC08303.JPG

Här gör Bupe Okeowo en sista dragning innan hon slår bollen i mål. Foto: Ola Theander

Direkt efter avspark – i 15:e spelminuten – blev det reducering genom Jenny Marklund.

– Det svaret kom alldeles för snabbt, konstaterar Jenny Svanberg.

Morön fortsatte att trycka på mot Sunnanås mål och i 31:a minuten kunde Johanna Wikström ”vägga” sig förbi Sunnanåförsvararna och gav därmed Morön ledningen.

DSC08299.JPG

Maya Pitts var en ständig oroskälla för Moröns försvar. Foto: Ola Theander

Sunnanå var dock inte alls ofarliga framför Moröns mål. Maya Pitts och Bupe Okeowo var vassa framåt.

DSC08312.JPG

Bupe Okeowo tar emot boll för att sedan vända bort Moröns försvarare. Foto: Ola Theander

I andra halvlek var det ombytta roller. Sunnanå satte en betydligt högre press på Morön och var mycket tuffare i närkamperna.

– Vi sa i halvtidspausen att vi skulle gå ”all in”, säger Jenny Svanberg. Och det gjorde spelarna. Alla står upp i alla situationer och alla inklusive de vi bytte in gjorde mycket bra ifrån sig. Jag är helnöjd med vår andra halvlek.

DSC08368.JPG

I andra halvlek gick Sunnanå in i tuffare närkamper. Här är det Emma Burman som stoppar Moröns Christine ”Kricka”Tjärnlund. Foto: Ola Theander

DSC08381.JPG

Och här jagar Tara Austin ikapp ”Kricka” Tjärnlund. Foto: Ola Theander

Gång på gång skapade Sunnanå chanser och bollen var faktiskt en gång också i mål. Men domaren hade uppmärksammat att Maya Pitts tacklat Moröns målvakt Susanne Åberg. Så det hela slutade med att Maya ådrog sig en varning.

I och med segern drog Morön ifrån i toppen av tabellen och har nu en ledning framför tvåan Sunnanå med elva poäng. På söndag möts emellertid Team TG och Notviken och det lag som vinner den matchen går upp på andra plats när halva serien har spelats.

Serien haltar ju ordentligt sedan både Alviks IK och AFC Luleå hoppat av seriespelet.

Nästa match för Sunnanås damer äger rum på torsdag i nästa vecka, 28 juni, klockan 19. Matchen spelas hemma på Electrolux Home arena och för motståndet står Team TG från Umeå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: