sskbloggen

Just another WordPress.com site

Storseger och nytt hattrick

Det blev storseger för Sunnanås damer i dag när de på Electrolux Home arena tog emot Kramforsalliansen. Segersiffrorna skrevs till 8–1 (2–0) och den här gången var det Annika Kukkonen som svarade för ett hattrick!

– Det är så roligt att tjejerna kunde göra så många mål, säger en mycket nöjd tränare Jenny Svanberg. Roligt också att det var fem spelare som gjorde mål.

Sunnanå drog igång i ett ganska hårt tempo. Redan från start hade framför allt Bupe Okeowo många chanser, men den riktigt duktiga målvakten i Kramforsalliansen, Angelica Åhlin, kunde avvärja Bupes chanser. Flera gånger framför Bupes fötter.

Perpetua ”Pepe” Nkwocha kan fortfarande. Hon gjorde matchens första mål. Foto: Ola Theander

I tionde minuten var det dags för Sunnanås första mål. Det var Perpetua ”Pepe” Nkwocha som stod för det. Därmed gjorde hon sitt första mål för säsongen.

Annika Kukkonen var väldigt offensiv i matchen mot Kramforsalliansen. När slutsignalen gick hade hon gjort tre mål, varav två på fasta situationer. Foto: Ola Theander

Bara fyra minuter därefter var det Annika Kukkonen som nickade in 2–0. Annika Kukkonen spelade i dag lite högre upp i plan och var mycket aktiv hela matchen. Hon blev efter matchen utsedd till Sunnanås bästa spelare.

– Jag var inte helt nöjd efter första halvlek trots att vi ledde med 2–0, säger Jenny Svanberg. Jag tyckte att vi spelade lite för långsamt och passningarna slogs lite för tidigt. Jag ville också att spelarna skulle spela med mer energi.

Bupe Okeowo höll Kramforsförsvaret sysselsatt. Bupe hade många chanser men Kramfors duktiga målvakt stoppade alla hennes försök utom ett. Foto: Ola Theander

Här är ett annat av Bupe Okeowos försök som tyvärr blev resultatlöst. Foto: Ola Theander

Det blev en smakstart i andra halvlek. Maya Pitts sprang sig fri på högerkanten och en bra bit utanför straffområdet drog hon till med ett långskott som gick över målvakten. 3–0 i 46:e minuten betydde det målet.

I 51:a minuten fick Sunnanå en frispark vid straffområdesgränsen. Annika Kukkonen lade upp bollen och – måhända inspirerad av Ronaldos frisparksmål för Portugal på fredagen – slog bollen över muren och i mål – 4–0.

Bara ett par minuter därefter, i 55:e minuten, var det så dags för Bupe Okeowo att äntligen få se resultat av sin framfusighet. På nära håll och med många spelare omkring sig fick hon tag på bollen och slog upp den i nättaket. Det målet betydde 5–0.

Men Kramfors fick också då och då tag i bollen. Lagets främsta målskytt, Johanna Byström som innan matchen mot Sunnanå gjort åtta mål, tog väl vara på en framspelning och sprang mellan Sunnanås backar. Ensam mot Lisa Sjögren i Sunnanås mål gjorde hon inte något misstag och reducerade därmed till 5–1. Det var i 58:e spelminuten

Sunnanå var emellertid sugna på att fortsätta sin offensiv. Inbytta Ellen Schampi – hon kom in och spelade under andra halvleken – tråcklade sig förbi Kramförsförsvararna på kortlinjen och spelade i 63:e minuten ur en mycket snäv vinkel in bollen till 6–1. Det var hennes första mål för säsongen. För den äldre fotbollsintresserade publiken påminde det mycket om Kurre Hamrins mål mot Tyskland en gång i tiden.

I 79:e minuten var det dags igen för Ellen Schampi att göra mål. Inbytta Caisa Lundström vrickade bollen snyggt förbi Kramforsförsvaret och när Ellen Schampi fick den passningen resulterade det i 7–1.

Annika Kukkonen var naturligtvis helnöjd efter matchen och med sina tre mål. Foto: Ola Theander

Sex minuter senare fick Sunnanå hörna. Den lade Annika Kukkonen och hon gjorde det på ett utmärkt sätt. Bollen gick direkt i mål och därmed fastställde hon slutresultatet till 8–1.

Ni som läser detta förstår att Sunnanå hade ett mycket stort bollinnehav och naturligtvis kontroll på matchen.

– Det var en riktig laginsats som bidrog till den stora segern i dag, säger Jenny Svanberg, som naturligtvis är nöjd med alla spelarna.

– Alla fick speltid i dag och alla gjorde så bra ifrån sig, säger hon.

Notabelt är att tre av de fem målskyttarna inte tidigare under den här säsongen har gjort några mål – Perpetua ”Pepe” Nkwocha gjorde alltså ett mål, Ellen Schampi gjorde två och Annika Kukkonen hattrick med sina tre mål.

På torsdag i nästa vecka väntar en tidig seriefinal när Morön på sin hemmaplan Skogsvallen tar emot Sunnanå.

– Det är lite kort tid dit till den matchen, men vi kör på. Vi är väl tränade och har hittat vårt spel, säger Jenny Svanberg, som ser fram mot matchen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: