sskbloggen

Just another WordPress.com site

Maya Pitts gjorde hat trick mot Myckle

Det blev en komfortabel seger för Sunnanås damer i division 1 norra när laget tog sig några kilometer västerut för att på Rickvalla möta Myckle. Sunnanå vann med 0–3 (0–1) och det var Maya Pitts som svarade för alla tre målen. Ett nytt hat trick av en Sunnanåspelare med andra ord. I matchen mot Domsjö nyligen var det ju Villemo Dahlqvist som gjorde tre mål.

– Det tog kanske drygt en kvart för oss att komma in riktigt i matchen och anpassa oss till underlaget, säger tränaren Jenny Svanberg. Men sedan tycker jag att vi hade full kontroll på matchen.

Varken Jenny Svanberg eller assisterande tränaren och spelaren Annika Kukkonen tycker att Myckle överraskade i början av matchen.

– Myckle slår långa bollar upp i plan mot sina anfallare. Det visste vi och det kunde vi hantera.

Efter ungefär en kvart fick Myckle in bollen bakom Lisa Sjögren, men målet underkändes eftersom Mycklespelaren ansågs ha knuffat Sunnanås försvarare. Det blev frispark för Sunnanå i stället för mål för Myckle. Sunnanå kom – som sagt – in mer och mer i matchen. I anfall efter anfall kom Sunnanå fram och det kändes bara som en tidsfråga innan det skulle bli mål.

DSC08036.JPG

Wilma Vidmark är ständigt på gång och mycket aktiv i spelet. Här i kamp med Myckles Hanna Öberg. Foto: Ola Theander

Första målet som Maya Pitts gjorde i 30:e spelminuten kom efter en passning från Bupe Okeowo, som kom förbi sin försvarare på högerkanten och slog in bollen mot straffområdet där Maya inte gjorde något misstag.

DSC08050.JPG

Bupe Okeowo fintar bort sin försvarare… Foto: Ola Theander

DSC08053.JPG

…och slår in bollen mot centrum där Maya Pitts tar emot den och gör matchens första mål. Foto: Ola Theander

I andra halvleken var spelövertaget från Sunnanås sida än mer markant. Petra Sjögren hade ett skott i stolpen och Bupe Okeowo fick se nick ta i ribban. I 62:a minuten var det emellertid Maya Pitts som fick chansen att nicka och det gjorde hon så lyckosamt att ledningen utökades till 0–2.

DSC08129.JPG

Här skjuter Maya Pitts och det resulterade i hennes tredje mål för dagen. Foto: Ola Theander

I 79:e minuten var det dags igen för Maya Pitts att göra mål. Den här gången sköt hon själv från utkanten av straffområdet.

– Det var skönt att vinna och att hålla nollan, säger Jenny Svanberg.

Hon är väldigt nöjd med de prestationer som spelarna gjorde och hon konstaterar också att debuten för Tara Austin gick bra.

– Hon är offensiv, stark och löpvillig och har kommit in bra i vårt lag på den korta tid som hon varit här.

DSC08078.JPG

Annika Kukkonen är inte bara en stark spelare på mittfältet där hon håller ordning både på försvar och anfall. Hon är assisterande tränare också. Foto: Ola Theander

Annika Kukkonen lägger till att Tara Austin har en ”fin vänsterfot” med precision i passningar och inspel.

– Jag tror att det var hon som svarade för ett inspel som resulterade i att Maya kunde göra ett av sina mål, säger Jenny Svanberg.

Myckle har ett fantastiskt stöd av sin publik. I sina matchtröjor ställer herrlaget upp med hejaramsor och sånger. De pågår hela tiden som matchen pågår och det är förstås något som hemmaspelarna uppskattar.

DSC08015.JPG

Myckles hejaklack, som till stora delar består av herrlaget, är på väg till sin plats vid sidan av planen mellan lagens respektive bänkar. Foto: Ola Theander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: