sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Spelet här är mer taktiskt än i USA”

Hon har bara varit i Skellefteå två veckor – Sunnanås nyförvärv Tara Austin från Beaumont, Texas. På träningen i dag spelade hon under spelövningen som vänsterback.

– I USA spelade jag senast fyra år i ett lag som heter Belmont Bruins och där spelade jag mest som mittfältare, men fick också spela vänsterback. Så positionen är alls inte ovan för mig, säger hon.

Tara Austin har spelat fotboll – hon säger ”football” och inte ”soccer” – sedan hon var liten. Hennes pappa var hennes tränare i många år till dess att hon började spela mer målmedvetet och i lag. Pappan var lagledare.

DSC07957.JPG

Tara Austin.

Under spelövningarna i dag var hon under ett första skede väldigt offensiv, men tog i den andra övningen några steg bakåt.

– Det kan ha att göra med att den amerikanska fotbollen är mer direkt, säger hon. Av det jag hittills har sett i Sunnanå bygger fotbollen här mer på taktik och strategi. Det är viktigare här att hålla sina positioner än det var i mitt senaste lag Belmont Bruins.

Det gick fort för Tara Austin att bestämma sig för att komma till Sunnanå och Skellefteå.

– Jag tog min examen i maj och då kunde jag inte längre spela för mitt universitetslag (som Belmont Bruins är). Eftersom jag har samma agent som Maya Pitts kom Sunnanå på tal och här är jag nu, säger hon.

Tara Austin kände inte Maya Pitts eller Bupe Okeowo innan hon kom hit.

– Tjejerna i laget är fantastiska och har tagit emot mig på ett väldigt bra sätt, säger hon. Jag kommer att vara här åtminstone till augusti, men jag hoppas att jag får stanna hela säsongen.

DSC07954.JPG

Tara Austin jobbar hårt under träningarna för att bli så trött att hon kan sova under de ljusa nätterna. ”Ingen hade förberett mig på dem”, säger hon.

Tara har varit i Europa en gång tidigare. 2014 var hon och laget i Italien och spelade fotboll. Dessutom har hon varit i Argentina en gång. Det var emellertid en resa som inte hade någonting med fotboll att göra.

Att komma till Skellefteå vid den här tiden på året är lite speciellt.

– Det var ingen som hade talat om för mig att det är ljust dygnet runt, säger hon och skrattar. Det var jag inte beredd på.

På universitetet läste Tara business management vilket väl närmaste kan översättas till en utbildning som inriktar sig på företagsledning.

– Jag kommer mest troligt att att ta en masterexamen i business management och jag hoppas sedan på att få något jobb som har med sport att göra. Kanske kan jag bli spelaragent.

Hemma i USA har Tara en tvillingsyster, ytterligare en bror och syster som är tvillingar också de samt en lillebror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: