sskbloggen

Just another WordPress.com site

Tredje matchen som Sunnanå höll nollan i ny vinstmatch

För tredje matchen i rad höll Sunnanås damlag nollan när laget i dag mötte Själevad borta. Segersiffrorna skrevs till 0–3 (0–2). Notabelt är att att det var Maya Pitts och Bupe Okeowo – förra årets skyttedrottningar – som svarade för målfabrikationen.

– Jag är förstås väldigt nöjd med matchen och hur den genomfördes för vår del, säger tränaren Jenny Svanberg.

Sunnanås första mål gjordes i 13:e spelminuten. Maya Pitts spelade den här gången inte som forward utan på vänster mittfält, vilket hon gjorde mycket bra. Inför målet hade hon kommit fram på sin vänsterkant och sköt ett skott utifrån, som gick via Själevads målvakt in i mål.

– Det var bra tryck i det skottet, konstaterar Jenny Svanberg.

I 31:a minuten var det dags för Sunnanå att utöka ledningen till 0–2. På en hörna, som slogs av Annika Kukkonen, blev det en smula kaotiskt framför mål innan Bupe Okeowo fick bollen över mållinjen.

– Vi gjorde en bra första halvlek, säger Jenny Svanberg. Vi hade kontrollen på spelet och tog väl vara på bollen. Centralt på plan vann vi matchen. Petra Sjögren och Frida Stenmark vann mittfältet. Inför andra halvleken sa vi att vi inte skulle bjuda in Själevad i spelet och det gjorde vi inte heller.

I 56:e minuten var det så dags för ett nytt mål. Petra Sjögren vann bollen på mittfältet och slog en öppnande passning till Bupe Okeowo, som i stort sett kom ensam med målvakten. I den situationen gjorde Bupe Okeowo inte något misstag utan kunde göra 0–3. Det resultat stod sig sedan matchen ut.

Nyförvärvet över sommaren, Cajsa Lundström, som tidigare under en säsong har spelat för Sunnanå, men därefter Morön var med i matchen och byttes in i 67:e minuten. Cajsa Lundström pluggar i USA.

Cajsa ersatte Villemo Dahlqvist i anfallet och blev varnad redan under sin första spelminut.

– Det visar på en bra taggning, konstaterar Jenny Svanberg, som är nöjd med hur matchen gestaltade sig, att nollan hölls och att laget kunde rätta till saker från tidigare matcher som inte riktigt fungerat som Jenny velat.

Nu dröjer det till 9 juni innan Sunnanås damer spelar nästa seriematch. Det blir ytterligare en bortamatch – även om den inte är särskilt långt borta. Motståndet då är Myckle och matchen spelas på Rickvalla i Myckle.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: