sskbloggen

Just another WordPress.com site

Villemo gjorde äkta hat trick i segermatchen mot Domsjö

– Så skönt! Jag är så imponerad av spelarna som följde matchplanen till 100 procent i första halvlek. De ”satte” spelet och alla jobbade stenhårt.

Det säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg efter hemmamatchen på Electrolux Home arena på lördagen mot Domsjö. Sunnanå vann med 4–0 (3–0). Sunnanås Villemo Dahlqvist gjorde ett äkta hat trick med sina tre mål i första halvlek.

Redan efter ett par minuter stod det klart att Sunnanå bestämt sig för att föra spelet. Laget spelade offensivt och kom fram i anfall gång efter annan. I den 8:e spelminuten fick Sunnanå ytterligare en hörna som Frida Stenmark slog. Villemo Dahlqvist höll sig framme och slog in 1–0.

 

DSC07782.JPG

Här gör Villemo Dahlqvist 1–0-målet. Foto: Ola Theander

Det offensiva spelet fortsatte och i den 21:a minuten var det dags igen. Sunnanå hade ett uppspel på vänsterkanten och på ett inlägg från Ellen Schampi höll sig Villemo Dahlqvist framme än en gång och ökade på ledningen till 2–0.

DSC07800.JPG

Här har Villemo Dahlqvist precis fått bollen förbi målvakten i Domsjö. Foto: Ola Theander

Det dröjde sedan inte alltför länge förrän Villemo Dahlqvist – efter ytterligare ett inspel från vänsterkanten kunde göra 3–0. Det var i den 34:e minuten och det resultatet stod sig när domaren Olov Lindgren blåste av spelet för halvtidsvila.

 

DSC07822.JPG

Villemo Dahlqvist. Foto: Ola Theander.

– Det är så roligt för Villemo Dahlqvist att hon fick göra ett hat trick, säger Jenny Svanberg. Villemo har lagt ner ett hårt jobb för att ta en plats på topp i anfallet och hon är så väl värd att få göra de här tre målen.

I andra halvlek hade Sunnanå bestämt sig för att fortsätta spelet och inte ge Domsjö mer energi.

 

DSC07812.JPG

Ellen Schampi gjorde fina prestationer på sin vänsterkant och svarade för två inspel som resulterade i mål. Foto: Ola Theander

– Även om Domsjö hittills inte har tagit några poäng i seriespelet så finns det inte utrymme för att tro att det är ett lätt lag att möta. Sådana lag finns det inte. Vi förlorade ju mot Domsjö i genrepet inför seriestarten med 5–1, säger Jenny Svanberg.

Under andra halvleken blev det anledning att byta spelare. Nya regler för säsongen säger att man får göra fem byten vid tre tillfällen under matchen.

DSC07820.JPG

Maya Pitts jobbade hårt. Hon hittar alltid lösningar och skapar mycket. Foto: Ola Theander

– Vi tappade inte spelet, men vi tappade lite av organisationen, konstaterar Jenny Svanberg. Detta samtidigt som Domsjö satte lite högre press på oss genom att slå längre bollar upp mot sina anfallare.

I 69:e minuten var det så dags för Sunnanås fjärde mål. Det kom på en hörna som slogs av Maya Pitts. Det blev minst sagt kaotiskt framför mål, men Petra Sjögren fick uppenbarligen en fot på bollen så att den kom över mållinjen.

DSC07780.JPG

Frida Stenmark höll sig framme vid flera tillfällen. Här kläms hon emellertid hårt mellan två Domsjöförsvarare. Foto: Ola Theander

Efter matchen började Jenny Svanberg – på frågan om hon ville lyfta fram någon spelare speciellt – att nämna spelare efter spelare.

– Nej, jag kan inte nämna någon framför några andra. Jag tycker att alla som var på planen gjorde toppenprestationer.

Nästa match för Sunnanå är borta mot Själevad söndagen 27 maj.

Tilläggas kan Skellefteås övriga lag i division 1 norra damer också vann sina matcher i dag. Morön spelade hemma mot Kramforsalliansen och vann med 4–0 och Myckle mötte Infjärden borta och vann med 1–2. Det var Myckles första seger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: