sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi hade chanser men satte dem inte”

Det blev förlust för Sunnanås damer när laget på bortaplan i Umeå mötte Team TG (Thoréngruppen). Förlusten skrevs till 4–1 (1–1).

– Vi får jobba vidare med att hitta rätt i positionerna så vi får bättre kraft och energi i straffområdet, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

Hon fortsätter med att berätta att Team TG är ett bra lag och att det laget hade kommandot under matchen. Men Sunnanå höll bra emot.

– Vi hade en massa chanser framför allt i andra halvleken, säger Jenny Svanberg. Men vi satte inte chanserna.

– Vi fick jobba hårt för att få fram de här chanserna, men skärpan fanns inte vilket kan bero på trötthet efter långa löpningar.

I 35:e minuten tog Team TG ledningen genom Karolina Rinnau Widding. Precis innan halvtidsvilan, i 45:e spelminuten kvitterade Sunnanå genom Maya Pitts.

– Vi hade kommit fram på högerkanten och fått in bollen i straffområdet. Där blev det en del returer innan Maya fick tag på bollen och kunde kvittera.

I 61:a minuten var det dags igen för Team TG att ta ledningen. Då var det Moa Sjöström som gjorde målet. Hon fick en längre boll och sprang helt sonika ifrån Sunnanås mittbackar.

3–1 och 4–1 gjordes med bara en minuts mellanrum – i 78:e respektive 79:e minuten. Målgörare var inbytta Parva Zarassi och Moa Sjöström. Den senare blev alltså tvåmålsskytt i Team TG:s seriepremiär.

– Vi jobbar oförtrutet vidare, säger Jenny Svanberg. Vi måste få mer kraft och energi i straffområdet och bättre än hittills hitta rätt i positionerna.

I dagens match kunde inte Caroline Loman vara med. I hennes ställe spelade Alexandra Nilsson.

Nästa match för Sunnanås damer blir borta mot Notviken, som ännu inte har haft sin seriepremiär. Den matchen spelas 9 maj.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: