sskbloggen

Just another WordPress.com site

Knapp förlust för Sunnanå i seriepremiären

Det blev tyvärr en förlust för Sunnanås damer i seriepremiären hemma mot Infjärdens SK med 2–3 (0–0).

– Det är förstås surt att förlora, men jag gläder mig åt att vi gjorde bättre ifrån oss än under någon av träningsmatcherna, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

Första halvleken bjöd på ett bra spel från Sunnanå. Gång på gång kom spelarna fram på kanterna och slog fina inlägg. Tyvärr resulterade inte dessa inlägg i några mål, även om det några gånger var riktigt nära.

– Vi hade behövt sätta några bollar under första halvleken som jag för övrigt var riktigt nöjd med, säger Jenny Svanberg. Men vi hade inte effektiviteten i avsluten som hade krävts för det.

I andra halvlek blev det emellertid fart på målfabrikationen. Det började med att Ida Sundqvist i Infjärden kunde göra 0–1 redan i 47:e minuten.

– Efter det målet smög det sig in lite stress hos oss, säger Jenny Svanberg.

Infjärden kunde i 61:a minuten öka på till 0–2 genom Caisa Hedlund. Men bara två minuter senare reducerade Maya Pitts i Sunnanå till 1–2.

 

 

DSC07730.JPG

Maya Pitts gjorde Sunnanås första mål i seriepremiären. Foto: Ola Theander

Efter reduceringen var Sunnanå på gång igen, men i 75:e minuten var det dags för Caisa Hedlund i Infjärden att öka på ledningen till 1–3. Då sprang hon – liksom hon gjorde vid sitt första mål – igenom Sunnanås försvar.

Men inte heller denna gång dröjde det länge förrän Sunnanå reducerade. Det var Bupe Okeowo som i 78:e minuten gjorde 2–3. Sedan blev det inte fler mål förrän matchen blåstes av och detta trots att Sunnanå låg på bra under matchens sista tio minuter.

DSC07726.JPG

Bupe Okeowo var en ständig oroskälla för Infjärdens försvar. Hon gjorde reduceringsmålet 2–3. Foto: Ola Theander

– Jag kan inte vara nöjd när man förlorat, säger Jenny Svanberg, som konstaterar att det blir en del detaljer som ska slipas till under den kommande veckan. Och då både när det gäller att vässa effektiviteten i avsluten och när det gäller försvarsspelet.

I dagens match deltog inte Frida Stenmark och Julia Forslund, som var sjuka. Däremot spelade både Perpetua ”Pepe” Nkwocha och Alexandra Nilsson.

– Vi är tacksamma för att de kunde hjälpa till så här, säger Jenny Svanberg.

Jenny tycker att det var viktigt att både Maya Pitts och Bupe Okeowo gjorde i mål i dag.

– Det är viktigt att de kommer igång från början och de kommer bara att bli bättre ju längre in på säsongen som vi kommer. Vilket alla spelarna kommer att bli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: