sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi fick ut mycket av de fyra matcherna”

– Syftet med att vara med i Arnes Bils cup i Luleå så här på försäsongen är möjligheten att spela på stor plan och mot br4a motstånd. Jag är nöjd med cupen och det känns som att vi har fått ut mycket av deltagandet.

– Alla i truppen fick spela och en sådan här tvådagarscup med fyra matcher bidrar i hög grad också till att bygga laget socialt.

Detta säger Jenny Svanberg, tränare för Sunnanås damlag efter helgens matcher i Arcushallen i Luleå.

För Sunnanås del slutade cupen med en vunnen, en oavgjord och två förlorade matcher. Men vi tar det match för match.

På lördagen stod först en match mot Infjärden på programmet. I första halvleken var det lite ringrostigt från Sunnanås sida och vid halvtid var det också Infjärden, som hade duktiga forwards, som ledde med 1–0. Det målet kom till efter hörna när Sunnanå inte lyckades få bort bollen. I andra halvlek tog Sunnanå för sig mer. Kvitteringen till 1–1 kom också den efter hörna och då var det Infjärdens tur att inte få bort bollen. Julia Forslund var målgörare.

Tränare Jenny Svanberg tar ett snack med spelarna i halvlek under den första matchen mot Infjärden. Det gav resultat i form av kvittering och större bollinnehav.

– Den andra matchen mot Notviken på lördagskvällen vill vi glömma så fort som möjligt, säger Jenny Svanberg. Vi var oengagerade och kom inte alls upp i den nivå som vi egentligen är på. Vi tog inte jobbet helt enkelt.

Notviken vann den matchen med 2–0.

Tidigt i morse var det så dags för den tredje matchen. Mot Morön.

– Vi pratade om att vi skulle göra vårt yttersta och efter en lite trevande start under den första kvarten så jobbade vi oss in matchen med ett bättre passningsspel. I halvlek var det 0–0.

Men det var Morön som hade kontroll på matchen, även om Sunnanå hade ett par bra avslut. Vid ett tillfälle i andra halvlek blev rensningen i försvaret lite för dålig och Olivia Holm kunde göra Moröns och matchens enda mål.

I eftermiddags var det så dags för cupens sista match mot Storfors.

– Vi var väl lite slitna, men vi hade ett stort bollinnehav och gjorde bra ifrån oss när vi vann med 2–1. Villemo Dahlqvist och Tilda Sahlman gjorde Sunnanås mål, säger Jenny Svanberg.

Jenny konstaterar avslutningsvis att det varit olika spelare som dragit lasset i de olika matcherna och vill i det här läget inte lyfta upp någon speciell spelare som bättre än någon annan. Dock konstaterar hon att Wilma Vidmark slet hårt och visade ledaregenskaper.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: