sskbloggen

Just another WordPress.com site

Fyra matcher väntar i helgen för Sunnanås damer

På lördag förmiddag sätter sig Sunnanådamernas A-trupp på bussen för att åka till Luleå. Där väntar Arnes Bil Cup och inte mindre än fyra matcher på fullstor plan i Arcushallen.

– Vi har tränat på sedan årsskiftet och jag tycker nog att vi ligger några steg bättre till än vid motsvarande tid förra året, säger tränaren Jenny Svanberg. 16 spelare följer med till Luleå.

Den första matchen spelas mot Infjärden som är nykomlingar i division 1-serien i vilken Sunnanå spelar. Andra matchen på lördagskvällen går mot Notviken, som ju vann division 1 förra året.

– För ett par veckor sedan spelade vi i Arcushallen mot Notviken och vann med 1–0. På plats tyckte jag att vi spelade bra, men efter att jag sett matchen i efterhand, så ser jag att det finns mycket kvar som vi kan och måste arbeta med.

Den tredje matchen spelas tidigt på söndagsmorgonen och då står Morön för motståndet. Senare på dagen spelar Sunnanå mot Storfors, som ju fick lämna division 1 efter förra årets säsong.

– Det är bra motstånd och även om matcherna bara går i 2 x 30 minuter så blir det fyra ordentliga genomkörare för laget, säger Jenny Svanberg.

Att Jenny tycker att läget ser bättre ut nu än för ett år sedan hänger främst samman med att truppen är mycket större.

– Konkurrensen blir större och urvalet bredare. Det är bra för laget.

– Träningsmatcher är träningsmatcher, konstaterar Jenny Svanberg. Det går inte att dra alltför stor växlar på eventuella segrar och/eller gräva ner sig vid eventuella förluster. Det viktiga är att se vad som görs bra och vad som kanske inte fungerar som jag tänkt mig.

Nya spelare i truppen som kommit utifrån är Julia Forslund från Kågedalen.

– Julia har tränat med oss sedan i höstas. Hon spelar centralt, men kan gå in på alla positioner och hon är en slitvarg, säger Jenny Svanberg.

– Petra Sjögren kommer från Alvik och har också varit med oss sedan i höstas. Men hon har inte tränat fullt. Hon är rapp och kvick och har offensiv spets.

När cupen är slutspelad kommer en liten sammanfattning här på sskbloggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: