sskbloggen

Just another WordPress.com site

Förlust för F16 i typisk bronsmatch

– Det var en typisk bronsmatch där spelarna i båda lagen var lite slitna och besvikna över att inte ha nått finalen.

Det säger tränaren för Sunnanå SK:s F16-lag som i dag spelade match om tredje pris i SM som avgjordes i helgen i Sandviken. Sunnanå mötte IFK Norrköping DFK i denna bronsmatch och förlorade med 3–1 (1–0). Sunnanås mål gjordes av Julia Johansson.

– Varken vi eller Norrköping spelade någon vacker fotboll, fortsätter Sven Schampi. Det var helt klart en sämre match än den vi gjorde i lördags mot AIK. Det fanns inte den rörelse och löpvilja som krävs för att skapa ordentligt målchanser.

– Om vi ser på helgens två matcher så är jag mycket mer nöjd med den prestation som laget gjorde mot AIK trots att vi förlorade stort. I dag är jag lite besviken över att vi inte nådde den nivå som jag vet att vi har.

Sven Schampi och de övriga ledarna i laget samt förstås spelarna i laget är dock, nu när säsongen verkligen är slut, nöjda med vad de har presterat under hela säsongen och de är även nöjda med resan till slutspelet i SM.

– Det är ju så att vi behöver möta bra motstånd. Egentligen hela tiden, eftersom det för oss alla handlar om ett lärande. Varje match lär oss något nytt och spelarna förstår bättre och bättre nyttan av en bra organisation och varför man i vissa lägen måste – till exempel – slå hårdare passningar.

– Vi har jätteduktiga spelare. Många har varit med i länslaget och en del på landslagsläger. De och alla andra kommer att fortsätta att utvecklas.

Nu blir det vila för F-16-truppen. Tjejerna i laget har höstlov, eller som det numera heter läslov, en vecka och då är det träningsuppehåll under hela veckan.

– Säsongen har varit lång och framgångsrik. Vi är ju trots allt topp fyra i landet. En sådan vila – både fysiskt och mentalt – behöver vi alla, innan det blir litet lugnare träning och innan grundträningen för nästa säsong drar igång efter nyår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: