sskbloggen

Just another WordPress.com site

Jenny Svanberg: Nöjd och stolt efter säsongen

– När säsongen började satte vi i laget upp målsättningen att vi skulle hamna i topp fem och ha plus i målkvot. Efter sommaruppehållet skruvade vi upp målsättningen till att hamna i topp tre och hålla nollan i fler matcher. Nollan häll vi i sju matcher!

Det säger Jenny Svanberg som under den gångna säsongen var huvudtränare för Sunnanå SK:s damlag i division 1 Norra. Hon är väldigt nöjd med vad både laget och hon har gjort.

– Förväntningarna inför året var att vi skulle träna som ett elitlag och att det här var första året av några år innan vi är tillbaka till elitfotbollen, säger Jenny Svanberg.

– Mina förhoppningar var att vi skulle kunna lägga en bra grund för fortsättningen och att vi skulle få ihop laget och ta oss igenom den generationsväxling som laget genomgår på ett bra sätt.

Både förväntningarna och förhoppningarna har infriats och inte minst det senare beror till stor del på tränare Jenny.

– Det har onekligen varit en tillfredsställelse att se hur spelarna har utvecklats både som fotbollsspelare och personer. Ingen har kunnat gömma sig under träningarna utan alla har arbetat hårt för att nå de målsättningar som vi har satt upp.

– Och att vi efter en hård träningsvecka så ofta och så bra har kunnat avsluta med en seger under den efterföljande helgen. Då är man tillfreds och mår bra.

I och för sig vill Jenny verkligen inte ta åt sig hela äran av att säsongen har varit bra.

– Nej verkligen inte, säger hon med viss emfas. Vi har alla en del i det som vi åstadkommit. I slutändan är det laget som gör det.

Jenny tar som exempel bortamatchen mot Umedalen. Första halvleken hade varit bra, men det fanns detaljer som jag ville rätta till.

– I halvlek behövde jag inte säga någonting. Spelarna var väl medvetna om vad de hade gjort och vad som skulle göras på ett annat sätt under andra halvleken. I den diskussionen deltog de allra flesta och laget var överens om hur det skulle spela. Det är ett gott bevis på hur spelarna tog fullt ansvar för sina prestationer.

Något som Jenny – som ledare – har arbetat med är att skapa tillit hon spelarna.

– Vi har pratat mycket om att vi ska tala med och inte om varandra, säger hon. Det bara måste fungera för att det ska finnas en harmoni i truppen. Det har väl hänt att jag har fått gå in och stötta på något sätt, men det är inte så ofta som det har varit nödvändigt.

– Vi har haft en härlig kultur i truppen, fortsätter hon. Det är förstås ett resultat av att spelarna utvecklats på olika plan under året. När det har kommit nya eller unga spelare in i truppen, så har de blivit ett med gruppen på ett mycket snabbt och bra sätt.

Gång på gång lyfter Jenny fram spelarna och dynamiken som funnits och finns i truppen.

– Vilka är det som håller stämningen uppe i bussen på väg till eller från matcherna, som gör att alla brister ut i garv i omklädningsrummet, som stöttar och jagar på från bänken? Jo, det är spelarna. Jag är så stolt över dem alla, slutar Jenny Svanberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: