sskbloggen

Just another WordPress.com site

Kvalmatchen hemma i morgon spelas borta

Den som trodde att fotbollssäsongen är över när Sunnanås damer avslutat sin säsong i division 1 Norra och Sunnanås herrar sin säsong i division 3, trodde fel. Sunnanås damers andralag, i praktiken F19-lag med vissa förstärkningar från A-truppen, spelar i morgon sin andra kvalmatch till division 2 mot Spöland-Vännäs. I helgen spelar sedan Sunnanås F16-lag kvartsfinal i SM borta mot Selånger.

– Det är lite speciellt med den avgörande matchen mot Spöland-Vännäs, berättar lagets tränare Sven Schampi.

– Vi skulle egentligen ha spelat matchen hemma på lördag. Men eftersom kvartsfinalen i SM spelas på söndag och sex-sju spelare i F16-laget är desamma som i F19-laget, så har vi försökt få kvalmatchen till division 2 lagd nu i veckan.

– Men för att Spöland-Vännäs skulle gå med på det krävde de att vi skulle spela i Umeå. Så vår ”hemmamatch” blir där i morgon, onsdag.

Sven Schampi tror inte att det spelar så stor roll.

– I lördags när vi spelade borta mot Spöland-Vännäs åkte vi på enförlust med 3–0. För mig känns det resultatet ologiskt. Spöland-Vännäs är visserligen ett bra lag, men vi hade svårt att få in bollen och vi straffades hårt för några enstaka misstag. Vi missade dessutom att sätta en straff.

– I andra halvlek hade vi spelet. Så jag ser det absolut inte som någon omöjlighet att vända resultatet och vinna matchen med vad som krävs. Spelarna i laget tror också att det är möjligt och vi kommer att kämpa hårt för det och för att gå upp i ”tvåan”.

– Inför matchen i morgon kommer Tilda Sahlman att vara med. Hon var sjuk i lördags och kunde inte spela. Sedan blir det i stort sett samma lag som i lördags, säger Sven Schampi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: