sskbloggen

Just another WordPress.com site

Många chanser gav fyra mål

Sunnanå SK slutade trea i division 1 Norrland på samma poäng som lokalkonkurrenten Morön. I dag vann Sunnanå enkelt mot IFK timrå med 4–0 (3–0); Timrå som nästa säsong spelar i division 2.

– Jag är så imponerad, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

Det hon är imponerad av är Elin Lundqvist och Emma Lidman som går in från start och gör en fin match. De ersatte de amerikanska spelarna Bupe Okeowo och Maya Pitts som åkt hem till USA.

Frida Stenmark gratuleras för sitt mål i andra spelminuten. Foto: Ola Theander

– Här har de tränat och slitit hela säsongen. De har gjort inhopp i matcher och någon gång varit med från start. Och nu i dag visar de att de är så väl förberedda. De kliver in och följer spelplanen till punkt och pricka.

Här det Wilma Vidmark som är framme och testar Timrås målvakt Frida Forslund. Inget mål den här gången. Foto: Ola Theander

Matchen mot Timrå bjöd på fyra mål. Det första gjordes redan i andra spelminuten av Frida Stenmark. Efter 1–0-målet radade Sunnanå upp många chanser. Frida Stenmark hade läge flera gånger. Alexandra Nilsson gjorde en räd framåt som så när slutade med ett mål. Elins Lundqvist hade också chanser.

Elin Lundqvist på fram mot mål. Sekunder senare gör hon 2–0. Foto: Ola Theander

Och här gratuleras hon till sitt mål. Foto: Ola Theander

Den senare fick i 37:e minuten bollen centralt på Timrås planhalva och sprang lätt ifrån Timråförsvaret och gjorde 2–0.

Alexandra Nilsson ger Perpetua ”Pepe” Nkwocha en high five efter ”Pepes” suveräna frisparksmål. Foto: Ola Theander

I första halvlekens sista minut fick Sunnanå en frispark en bit utanför Timrås straffområde. Perpetua ”Pepe” Nkwocha lade upp bollen, siktade och slog bollen i målvaktens vänstra kryss. Otagbart. Och Sunnanå kunde gå till pausvila med 3–0.

Frida Stenmark slet föredömligt under hela matchen och var ofta framme och oroade Timrås försvar och målvakt. Foto: Ola Theander

– Timrå gör vad de kan och laget ska äras för att det intill sista minuten kämpade och var offensiva, säger Jenny Svanberg. Deras försök att ligga på anfall öppnade ytor för oss som vi var duktiga att utnyttja.

I andra halvlek fortsatte båda lagen sitt spel. Timrå försökte och försökte men fick inte riktigt till det i slutskedet av sina anfall. Under hela matchen hade gästerna bara ett riktigt farligt anfall som Lisa Sjögren klarade med bravur.

I andra halvlek gjorde Emma Lidman sitt mål och fastställde resultatet till 4–0. Dock inte i den här situationen. Foto: Ola Theander

Sunnanå å sin sida fortsatte med sitt spel och i 72:a minuten kunde Emma Lidman nicka in 4–0 efter ett inlägg från ”Pepe” Nkwocha.

De tre spelarna som började på bänken – Sofia Lindfors, Tova Ohlin och Emilia Norlund – fick alla speltid och gjorde bra ifrån sig.

– Vi har haft en härlig säsong och vi har gjort det här tillsammans, säger Jenny Svanberg. Och vi har gjort det bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: