sskbloggen

Just another WordPress.com site

”Vi vill ha ett fint avslut”

I morgon spelas sista omgången av division 1 norra för damer. Sunnanås lag är laddat och siktar – som vanligt – på seger mot IFK Timrå hemma på Electrolux Home arena. Matchen börjar klockan 14.00.

– Vi vill ha ett fint avslut på en härlig säsong, säger tränaren Jenny Svanberg.

Riktigt lika som tidigare under säsongen blir det inte. Både laget och publiken har vant sig vid att de båda amerikanskorna Bupe Okeowo och Maya Pitts i laget. I måndags åkte de hem till USA.

– Det är klart att det är ett avbräck, säger Jenny Svanberg. Men alla andra är kvar och vi sätter Elin Lundqvist och Emma Lidman på topp. Och de är högt motiverade vill jag lova.

– Båda gjorde väldigt fina inhopp i den senaste matchen mot Umedalen, då hela laget spelade en fin och bra fotboll, fortsätter hon.

Samtidigt som Sunnanås A-trupp spelar sin sista match, spelar ett annat lag från Sunnanå en väldigt viktig match. Sunnanå vann division 3 och det laget spelar i morgon kval för att gå upp i division 2. För klubben är det ett viktigt kval. Lyckas Sunnanå ta hem kvalet så får klubben ett lag i divison 1, ett i tvåan och kan starta ytterligare ett lag i trean.

– Ellen Schampi och Jessica Sikström spelar kvalmatchen och vi har tagit in tre spelare från F19-laget till truppen och matchen mot Timrå i morgon, säger Jenny Svanberg.

Det är Sofia Lindfors, Emilia Norlund och Tova Ohlin som börjar på bänken i morgon.

– Träningarna i veckan har varit bra och alla är inställda på att göra sitt allra bästa för att på det sättet ta tre poäng.

IFK Timrå har inför den här sista matchen fortfarande en chans att klara kontraktet. Just nu ligger laget på nedflyttningsplats. Men vid en seger och under förutsättning att de två lagen framför dem – Umedalen och AFC Luleå – förlorar så klaras kontraktet. Timrå kommer självklart att kämpa för att utnyttja den teoretiska chans som finns att stanna i division 1.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: