sskbloggen

Just another WordPress.com site

Hård kamp väntar i Umeå

Det är hårdare än någonsin i division 1 Norrland, damer. Tre matcher återstår av säsongen och det skiljer tre poäng mellan det lag som ligger femma i tabellen och det lag som ligger på elfte plats. Det innebär att i princip att dessa sju lag alla kan åka ur divisionen och/eller alla kan rädda sina platser.

– Det är verkligen tätt och hårt. De här lagen spelar och krigar för sin existens och att spela mot dem blir sannerligen inte lätt, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg. Och vi möter lag i den här gruppen i de tre matcher vi har kvar.

I morgon, lördag, åker Sunnanå till Umeå för att möta Mariehem.

– Vi är medvetna om vad som gäller för de lag som vi möter, men vi fokuserar på vårt spel, fortsätter Jenny Svanberg. Inför matchen är inte truppen helt komplett, eftersom det är förkylningstider.

– Wilma Vidmark och Jessica Sikström är krassliga, men Wilma följer med ner till Umeå i alla fall. I övrigt är alla Ok och jag hoppas att ingen vaknar i morgon med hosta och ont i halsen.

Träningarna under veckan har varit bra, även om det var lite lojt på fredagsträningen.

– I torsdags gjorde vi lite annat. Ett gäng åkte norrut till Piteå för att titta på P16-landslaget som mötte Slovakien och ett gäng åkte till Umeå för att titta på matchen mellan UIK och Piteå, säger Jenny Svanberg.

En träning i veckan fokuserade på detaljer i vårt anfallsspel och då hade vi Martin Lindström här som delgav oss sina erfarenheter.

– Vad vi verkligen får tänka på och förbättra tills i morgon är omställningen till försvar när vi tappar bollen mitt på plan, säger Jenny vidare. Det har vi fuskat med i de två senaste matcherna.

– Men det blir bättre i morgon. För vi är precis lika angelägna som Mariehem någonsin kan vara att ta poäng. Och vi siktar förstås på att ta de tre poäng som vi spelar om.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: