sskbloggen

Just another WordPress.com site

Seger trots dålig skärpa

– De första 20 minuterna verkade det som om vi var kvar i omklädningsrummet.

Det säger tränaren i Sunnanå Jenny Svanberg efter hemmamatchen mot IFK Östersund. Men efter de första stillastående minuterna när Östersund hann ta ledningen vaknade Sunnanå till och fick spelet att börja fungera. Sunnanå vann med 2–1 (2–1).

Starten blev smått chockartad för Sunnanå. Redan i tredje minuten gjorde IFK Östersund mål genom Femke Golverdingen.

– Som jag uppfattade situationen missade vi vid inte mindre än tre tillfällen att få bort bollen och då slutade med mål för gästerna, säger Jenny Svanberg.

Efter de första 20 minuterna blev Sunnanås spel bättre. Kvitteringen kom i 31:a minuten. Sunnanå fick en frispark på vänsterkanten som Perpetua ”Pepe”Nkwocha lade. Det gjorde hon på ett alldeles utmärkt sätt; bollen gick direkt i mål.

Bildserien visar hur Perpetua Nkwoches frispark går över målvakten och direkt i mål. Foto: Ola Theander

Fyra minuter senare var det dags för Sunnanå att ta ledningen. Ett inlägg från vänsterkanten – som vi uppfattade från Jessica Sikström – nådde Bupe Okeowo, som skarvade bollen i mål. Sunnanå hade därmed tagit ledningen med 2–1. Det resultatet stod sig hela matchen.

Bupe Okeowo var som vanligt framme och skapade oro i Östersunds försvar. Ett mål svarade hon också för. Foto: Ola Theander

Även om det inte blev fler mål så saknades sannerligen inte chanser. Både Bupe Okeowo och Maya Pitts kom vid några tillfällen helt ensam med målvakten i Östersund. Men båda gångerna tog bollen i burgaveln. Inbytta Villemo Dahlqvist hade i slutskedet av matchen ett vasst skott strax utanför krysset.

– Det saknades lite skärpa i avsluten, konstaterar Jenny Svanberg.

Många i den 168 stora publiken tyckte nog att tempot mattades under andra halvlek. Det håller inte Jenny Svanberg riktigt med om.

– Östersunds backlinje låg högt och det innebar för vår del att vi fick transportera boll ganska mycket och det blev långa löpningar. Det ger förstås i längden en trötthet som innebar att skärpan inte blev den bästa i inläggen och avsluten.

Maya Pitts springer här ifrån sin försvarare. Foto: Ola Theander

Det var inte bara Villemo Dahlqvist som byttes in. Även Ellen Maund fick komma in och hon gjorde fina rusher och bra inlägg från sin högerkant. I backlinjen saknades i dag Alexandra Nilsson, som var borta på jobb. Wilma Andersson höll samman försvaret och Caisa Norlund som tog Alexandras plats från start gjorde en mycket stark insats.

– Så är det i vårt lag. När någon spelare är borta kliver andra fram, säger Jenny Svanberg.

Jenny är glad över de tre poängen och med matchen i helhet.

– Alla sätt att vinna en match är bra sätt, säger hon och skrattar.

Efter matchen blev det minisläktträff för Jennys del. I Östersund kom i slutskedet av matchen Emma Svanberg in.

– Det är min kusins dotter. Emma har varit borta länge på grund av skada och gjorde nu sin första match i division 1. Det är klart att jag ville att det skulle gå bra för henne. Men inte för bra…

Nästa hemmamatch för Sunnanå blir den sista matchen för säsongen – 30 september. Då står Timrå för motståndet. Dessförinnan möter Sunnanå de båda Umeålagen Mariehem och Umedalen. Båda dessa matcher spelas i Umeå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: