sskbloggen

Just another WordPress.com site

Säker seger för Sunnanå i derbyt

Sunnanå vann derbyt mot Morön med 0–1 (0-1). Målskörden var knapp, men segern kändes säker då Sunnanå var det lag som ville mest. Spelarna kämpade hårdast i varje situation.

– Det här var kul. Väldigt kul. Och det är så roligt för spelarna som ser att det ger ett så bra resultat att kämpa varje minut som matchen pågår, säger Sunnanås tränare Jenny Svanberg.

Inför matchen vräkte regnet ner. Ja, tidvis gjorde det även under tiden som matchen spelades. Ändå kom det mer än 700 personer till Skogsvallen och de fick se en välspelad match med mycket kamp.

I första halvlek var det Sunnanå som dominerade spelet. Det underlättades förmodligen av att Sunnanå tog ledningen redan i tolfte spelminuten. På hörna fick Wilma Andersson foten på bollen och gjorde 0–1.

– Det var roligt att vi gjorde mål på en fast situation. Det har vi tränat mycket på, säger Jenny Svanberg, som är mycket nöjd med att träningen betalade sig på det sättet i just den här viktiga matchen.

Sunnanå kunde under första halvlek komma till ena avslutet efter det andra. Men bollen smet antingen strax utanför målställningen eller så stoppade duktiga målvakten i Morön,  Susanne Nilsson, bollen från att gå i mål.

– Jag tycker att första halvlek var hyfsad utifrån vårt perspektiv. Vi var lite för stillastående och det var många bollkontakter innan bollen spelades fram, säger Jenny Svanberg.

I andra halvlek var Sunnanå till en början lite avvaktande och det utnyttjade naturligtvis Morön. Under de första tio minuterna i andra halvlek fick Morön åtminstone fyra hörnor och lyckligtvis, för Sunnanå, var det inte någon som resulterade i någon farlighet. Lite senare i matchen var det dock nära när Perpetua ”Pepe” Nkwocha fick bort bollen på mållinjen – också det efter en hörna.

Också i andra halvlek skapade Sunnanå många chanser, samtidigt som Moröns spel mattades trots en offensiv med sikte på en kvittering mot slutet av matchen.

Samtliga spelare i Sunnanå var ordentligt taggade inför och under matchen. Backlinjen med Alexandra Nilsson och Wilma Andersson i mitten gav inte något utrymme för Moröns anfallare där målfarliga Christine ”Kricka” Tjärnlund väl är det främsta namnet. Sunnanås mittfält dominerades av Perpetua ”Pepe” Nkwocha som hade god hjälp av Wilma Vidmark och Frida Stenmark som senare byttes ut mot Ellen Schampi. På topp låg hela tiden Bupe Okeowo och Maya Pitts som skapade farligheter.

I och med segern i kväll har Sunnanå nu 35 poäng – ett poäng mindre än både Morön och Team Thoréngruppen. I topp ligger Notviken som har spelat ihop 43 poäng. Sex matcher återstår att spela innan serien är avslutad.

Nästa match för Sunnanå är på lördag. Då möte Sunnanå hemma på Electrolux Home arena Själevad.

– Totalt sett är jag förstås otroligt nöjd med matchen och hur spelarna agerade, säger Jenny Svanberg. Sunnanå var helt klart det bättre laget i kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: