sskbloggen

Just another WordPress.com site

Bra insats, men tyvärr förlust

Sunnanås damer gjorde en bra match mot serieledarna Notviken hemma på Electrolux Home arena i dag. Spelmässigt var Sunnanå i betydligt bättre slag än under de två senaste bortamatcherna. Men oturen – och en duktig målvakt i Notviken, Tea Lundmark – medförde att Sunnanå ändå förlorade matchen med 1–2 (0–2).

I första halvlek hade Sunnanå det mesta av bollinnehavet. Den ena chansen efter den andra skapades och var det inte så att bollen strök precis utanför stolparna eller ribban så stod Tea Lundmark i Notvikens mål i vägen.

Notvikens målvakt Tea Lundmark tar hand om bollen precis innan Maya Pitts når fram. Foto: Ola Theander

Redan i den 13:e minuten tog Notviken ledningen genom Moa Blomqvist. Lisa Sjögren i Sunnanås mål gjorde en räddning på ett skott från nära håll, men på returen hade hon inte en chans.

– Vi borde ha kunnat rensa bort bollen då, säger tränaren Jenny Svanberg.

Fyra spelare hamnade i Notvikens mål vid ett tillfälle. Men inte bollen. Sunnanås spelare är Jessica Sikström och Bupe Okeowo. Foto: Ola Theander

Sunnanå fortsatte med sitt spelövertag. Notviken stack upp då och då och vid ett tillfälle i 34:e minuten tog bollen en märklig och oväntad bana som passerade över Lisa mycket nära hennes vänstra stolpe.

Ännu ett exempel på hur nära det var att Sunnanå skulle ha gjort mål. I det här fallet hade Notvikens målvakt fått händerna på bollen, så att den gick över ribban. Foto: Ola Theander

Det var dock inte något som slog ner humöret på Sunnanås spelare som fortsatte att trumma på och skapa farliga lägen. Det spelet fortsatte i andra halvlek, även om Notviken tidvis fick ta hand om bollinnehavet under lite längre stunder än i första halvlek.

I 72:a spelminuten fick Sunnanå en frispark strax utanför straffområdet. Perpetua ”Pepe” Nkwocha satte den frisparken i mål och reducerade därmed till 1–2. Sunnanås offensiv under den tid som återstod av matchen ledde tyvärr inte till någon kvittering.

Perpetua ”Pepe” Nkwocha och Maya Pitts inför frisparken som ”Pepe” slog in och som betydde 1–2. Foto: Ola Theander

– Jag hatar att förlora, men jag är nöjd med att vi stod upp och gav serieledarna en ordentlig fight, säger Jenny Svanberg.

– Notviken är ett duktigt lag med en duktig målvakt. Men vi följde vår matchplan och vi hade större delen av bollinnehavet. Vi satsade framåt, men vi hade tyvärr inte den rätta skärpan i det absoluta slutskedet.

Bupe Okeowo var som vanligt vass framåt och tog också del i hemjobbet. I bakgrunden Wilma Vidmark. Foto: Ola Theander

– Men känslan i laget och inställningen hos spelarna var mycket bättre än under exempelvis bortamatchen senast mot AFC Luleå, slutar Jenny Svanberg.

Maya Pitts rundar här en försvarsspelare i Notviken. Foto: Ola Theander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: