sskbloggen

Just another WordPress.com site

Lågt tempo gav bara oavgjort

Sunnanås match mot AFC Luleå borta blev en seg historia. Tempot var lågt och felpassningarna var många. Matchen slutade 1–1 (1–1).

– Vi nådde verkligen inte upp till rätt nivå, konstaterar tränaren Jenny Svanberg. Fast jag är ändå nöjd med att vi tog en poäng. AFC Luleå hade ju ett helt nytt lag jämfört med när vi mötte dem hemma på Electrolux Home arena.

– Som vi spelade räcker det inte till tre poäng, säger Jenny Svanberg. Det begicks många misstag.

Det var under första halvlek som målen gjordes. Sunnanå tog ledningen med 0–1 redan i åttonde spelminuten. Målet gjordes av Wilma Vidmark efter det att bollen farit lite fram och tillbaka efter en frispark. Det var faktiskt första skottet mot Luleås mål som resulterade i nätkänning.

Kvitteringen kom i 36:e minuten då Luleå tilldömdes en straff. Detta sedan Wilma Andersson olyckligtvis fick bollen på armen när hon försökte rensa bort bollen från straffområdet.

Men det som karaktäriserade matchen – från båda lagen – var felpassningarna och svårigheterna att skapa farliga lägen. Det allra bästa läget hade Sunnanå i slutminuterna när Perpetua ”Pepe” Nkwocha slog en hård boll snett framför Luleås mål och Jessica Sikström bara var centimetrar från att få träff på bollen.

De som Jenny Svanberg vill lyfta fram en aning från matchen är Wilma Vidmark som hon spelade i första halvlek. I halvlek var hon tvungen att gå ut på grund av problem med hälarna. Hon och ”Pepe” och Alexandra Nilsson lyfte sig lite över de övriga.

När 20 minuter var kvar kom Maya Pitts in och då blev det en höjning av kvaliteten i spelet och fler chanser skapades.

– Alla var fundersamma över varför spelet inte stämmer och många var inte alls nöjda med sin prestation, säger Jenny Svanberg. Både spelarna själva och jag får väl sätta oss ner och fundera på vad som felas och varför vi inte nådde upp till den nivå som jag vet att vi är mäktiga.

Nästa match för Sunnanå är hemma på Electrolux Home arena mot serieledarna Notviken.

– Till dess ska vi höja vår nivå, säger Jenny Svanberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: